fbpx

Perník z cukety

Jednoduchý zdravý a přitom stále chutný perník bez lepku a laktózy

Perník z cukety

Ingredience na 10 porcí

  • 1 střední cuketa
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku přepuštěného másla
  • 70 g sušených datlí nebo datlové pasty
  • 4 vrchovaté lžíce kokosové mouky
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

troubu předehřejeme na 180°C

2

cuketu nakrájíme na menší kusy a rozmixujeme společně s vejci, máslem a datlemi

3

v míse smícháme s dalšími ingrediencemi

4

dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem

5

pečeme 45 – 50 minut

Perník z cukety

Mohlo by vás zajímat:
Cuketa

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře