Perník z cukety
Jednoduchý zdravý a přitom stále chutný perník bez lepku a laktózy

Ingredience na 10 porcí
- 1 střední cuketa
- 2 vejce
- 1/4 hrnku přepuštěného másla
- 70 g sušených datlí nebo datlové pasty
- 4 vrchovaté lžíce kokosové mouky
- 2 lžíce nepraženého kakaa
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
1
troubu předehřejeme na 180°C
2
cuketu nakrájíme na menší kusy a rozmixujeme společně s vejci, máslem a datlemi
3
v míse smícháme s dalšími ingrediencemi
4
dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem
5
pečeme 45 – 50 minut

Mohlo by vás zajímat:
Cuketa
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře