Kváskové buchtičky s vanilkovým pudinkem

Klasika v novém kabátu.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Buchtičky

  • 500 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 2 žlouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 250 ml mléka
  • 100 ml řepkového oleje
  • citrónová kůra

Pudink

  • 1 vanilkový pudink (Bio Amylon)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 600 ml mléka
  • 3 lžíce rumu

Postup

1

Den předem si připravíme kvásek z 250 g mouky, kterou rozmícháme s vodou a kváskem z lednice. Necháme přes noc při pokojové teplotě.

2

Druhý den k rozkvašené mouce přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience. Podle hustoty těsta přisypeme mouku. Vypracujeme hladké těsto necháme kynout asi 3 hodiny.

3

Z vykynutého těsta odkrajujeme malé kousky a tvoříme kuličky, které vkládáme do máslem vymazaného pekáče. Buchtičky potřeme bílkem a dáme péct na 180 °C dozlatova.

4

Mléka dáváme více (600 ml místo 500 ml), než je uvedené v návodu kvůli tomu, aby byl pudink řidší. Jinak pudink připravíme podle návodu a do hotového ještě přidáme rum. Pudink připravujeme těsně před podáváním.

5

Zlatavé mírně vychladlé buchtičky poléváme pudinkem. Dobrou chuť !

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Paprikový salátek tří barev s lososem

Ananasový koktejl

Polévka z hlívy ústřičné

Vánoční kuličky na dva způsoby

Sýrové mini závitky

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Domácí bylinkové máslo se solí

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili

Výborné brambory pečené v troubě

Video: Nepečený zmrzlinový oreo-arašídový dort přelitý krémovou čokoládovou polevou