Kváskové buchtičky s vanilkovým pudinkem

Klasika v novém kabátu.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Buchtičky

  • 500 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 2 žlouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 250 ml mléka
  • 100 ml řepkového oleje
  • citrónová kůra

Pudink

  • 1 vanilkový pudink (Bio Amylon)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 600 ml mléka
  • 3 lžíce rumu

Postup

1

Den předem si připravíme kvásek z 250 g mouky, kterou rozmícháme s vodou a kváskem z lednice. Necháme přes noc při pokojové teplotě.

2

Druhý den k rozkvašené mouce přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience. Podle hustoty těsta přisypeme mouku. Vypracujeme hladké těsto necháme kynout asi 3 hodiny.

3

Z vykynutého těsta odkrajujeme malé kousky a tvoříme kuličky, které vkládáme do máslem vymazaného pekáče. Buchtičky potřeme bílkem a dáme péct na 180 °C dozlatova.

4

Mléka dáváme více (600 ml místo 500 ml), než je uvedené v návodu kvůli tomu, aby byl pudink řidší. Jinak pudink připravíme podle návodu a do hotového ještě přidáme rum. Pudink připravujeme těsně před podáváním.

5

Zlatavé mírně vychladlé buchtičky poléváme pudinkem. Dobrou chuť !

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený citrónový cheesecake s mandlemi, kešu ořechy a chia semínky

Zapečené jáhly se zelím a uzeným tofu

Čokoládovo-banánový fondán

Video: 4 jednoduché večeře z jednoho plechu

Nektarinkovo-špenátové smoothie

Perníčky

Video: Nejvláčnější brownies s extra kousky čokolády

Salát s pomerančovým lososem

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Omeleta s patizonem a rajčátky

Makovo-ořechová bábovka (bezlepková)

Řecké špízy souvlaki