Domácí ovesné mléko

Třetí rostlinné mléko (po kokosovém a mandlovém), které si můžete za pár korun připravit sami doma. Toto "mléko" je vhodné do ochucených shaků a smoothie nebo při vaření do omáček, kaší atd. Můžete si ho však dát i samotné, ovesná chuť je však přece jen cítit, proto doporučuji ochutit.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček
  • 1 l vody
  • na dochucení: špetka himalájské soli, trochu skořice a muškátového oříšku, na doslazení datlový sirup nebo třtinový cukr

Postup

1

Ovesné vločky namočíme na půl hodiny do vody – zpočátku dáme vody méně, abychom to mohli rozmixovat.

2

Po půl hodině přidáme špetku soli, trochu skořice a muškátového oříšku, dosladíme a pořádně promixujeme tyčovým mixérem.

3

Doředíme vodou, případně ještě dosladíme a zcedíme přes plátýnko.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Kuřecí kapsa

Trhanec se skořicí

Kuřecí kapsa s vejcem a špenátem

Paleo jablečný koláč

Bezlepkové boloňské špagety

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Kuracie prsia na póre a šampiňónoch s cottage syrom

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Králík na rozmarýnu