Domácí ovesné mléko

Třetí rostlinné mléko (po kokosovém a mandlovém), které si můžete za pár korun připravit sami doma. Toto "mléko" je vhodné do ochucených shaků a smoothie nebo při vaření do omáček, kaší atd. Můžete si ho však dát i samotné, ovesná chuť je však přece jen cítit, proto doporučuji ochutit.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček
  • 1 l vody
  • na dochucení: špetka himalájské soli, trochu skořice a muškátového oříšku, na doslazení datlový sirup nebo třtinový cukr

Postup

1

Ovesné vločky namočíme na půl hodiny do vody – zpočátku dáme vody méně, abychom to mohli rozmixovat.

2

Po půl hodině přidáme špetku soli, trochu skořice a muškátového oříšku, dosladíme a pořádně promixujeme tyčovým mixérem.

3

Doředíme vodou, případně ještě dosladíme a zcedíme přes plátýnko.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Red velvet cookies

Křupavé sýrové spirály z kynutého těsta

Rychlá a výborná polévka z červené čočky

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky

Letní krémový koláč s třešněmi

Okurková raita s mátou

Video: Americká ‚Deep dish‘ pizza

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Mojito zmrzlina

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Video: 4 varianty na 3 minutový dortík z mikrovlnky