fbpx

Dýňové řezy se skořicovou šlehačkou

Řezy jsou krásně vláčné, měkoučké a voňavé. Chutnají skvěle i bez krému, jen tak samotné.

Dýňové řezy se skořicovou šlehačkou

Ingredience na 10 porcí

Na 12 – 15 kousků budete potřebovat:

  • 170 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru 
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 220 g dýňového pyré 
  • 180 g cukru krupice
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • Skořicová šlehačka
  • 200 ml smetany ke šlehání 40%
  • 100 ml husté zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů, hlubší plech nebo vetší formu vymažte máslem. Já použila čtvercovou formu 21 x 21 cm. Pokud budete chtít řezy po upečení vyklopit, doporučila bych formu i vysypat nebo vyložit pečícím papírem. Já zdobila řezy přímo ve formě, nevyklápěla jsem.

2

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a koření. Ve velké míse společně smíchejte dýňové pyré, cukr, olej a vejce, prošlehejte, tak aby se vše krásně spojilo.
Přisypte mouku s kořením a vyšlehejte na hladké těsto, je docela tekuté.
Nalijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut, až je těsto upečené. Zjistíte pomocí špejle nebo jehlice. Délka pečení je závislá na velikosti formy a s tím i spojená výška těsta.

Dýňové řezy se skořicovou šlehačkou
3

Všechny suroviny na skořicovou šlehačku dejte společně do vyšší nádoby a vyšlehejte do hustého krému. Naneste na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřete. Můžete hned podávat nebo uložit do lednice.

Dýňové řezy se skořicovou šlehačkou

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře