
Na 12 – 15 kousků budete potřebovat:
Troubu předehřejte na 170 stupňů, hlubší plech nebo vetší formu vymažte máslem. Já použila čtvercovou formu 21 x 21 cm. Pokud budete chtít řezy po upečení vyklopit, doporučila bych formu i vysypat nebo vyložit pečícím papírem. Já zdobila řezy přímo ve formě, nevyklápěla jsem.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a koření. Ve velké míse společně smíchejte dýňové pyré, cukr, olej a vejce, prošlehejte, tak aby se vše krásně spojilo.
Přisypte mouku s kořením a vyšlehejte na hladké těsto, je docela tekuté.
Nalijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut, až je těsto upečené. Zjistíte pomocí špejle nebo jehlice. Délka pečení je závislá na velikosti formy a s tím i spojená výška těsta.
Všechny suroviny na skořicovou šlehačku dejte společně do vyšší nádoby a vyšlehejte do hustého krému. Naneste na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřete. Můžete hned podávat nebo uložit do lednice.