Křupavý losos s tatarskou omáčkou

Filet z lososa můžete připravit na různé způsoby a já se podělím o tento .

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 ks filet z lososa
  • 2 bílky
  • 100 g panko strouhanky
  • 1 ks nadrobno nakrájené cibule (volitelné)
  • hrst nasekané hladkolisté petržele
  • sůl a pepř
  • tatarská omáčka

Postup

1

Troubu bez použití funkce horkovzduchu si rozehřejeme na 190°C. Je na nás jestli se zbavíme kůže z filetu nebo ne. Pro tento recept jsem ji odstranil. Na talíř si připravíme panko strouhanku, do které přidáme nasekanou petržel, sůl a pepř. Pořádně promícháme.

2

Každý filet nejdříve vykoupeme v bílcích a následně obalíme ve strouhankové směsy.

3

Obalený losos pokládáme na připravený rošt,můžeme pro chuť ještě posypat cibulkou, ale to je skutečně na nás. Rošt poté pak umístíme do rozehřáté trouby a budeme péct 10 minut.

4

Jako přílohu si můžeme připravit zeleninovou oblohu, nebo cokoli máme rádi. Já jsem nic doma neměl, takže jsem použil klasiku v podobě amerických brambor.

5

Jakmile nám uplyne 10 minut, můžeme losos podávat.

6

Musím říct, že se jedná o velmi jednoduchý recept a hlavně nejen spojení lososa s panko strouhankou, ale i spojení obaleného lososa s tatarskou omáčkou je opravdu originální. Je to svěží a lehké. Určitě doporučuju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ciabatta s opečenou slaninou

VIDEORECEPT: Pomazánka z červené řepy

Nepečený cheesecake s jahodami

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Jemné řezy s ovesnými vločkami, bílou čokoládou a brusinkami

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Dýňový dort

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Těstoviny s pečeným chřestem, sušenými rajčaty a pestem

Bábovka plněná čokoládou

Játrová omáčka