fbpx

Křupavý losos s tatarskou omáčkou

Filet z lososa můžete připravit na různé způsoby a já se podělím o tento .

Křupavý losos s tatarskou omáčkou

Ingredience na 2 porce

  • 4 ks filet z lososa
  • 2 bílky
  • 100 g panko strouhanky
  • 1 ks nadrobno nakrájené cibule (volitelné)
  • hrst nasekané hladkolisté petržele
  • sůl a pepř
  • tatarská omáčka

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu bez použití funkce horkovzduchu si rozehřejeme na 190°C. Je na nás jestli se zbavíme kůže z filetu nebo ne. Pro tento recept jsem ji odstranil. Na talíř si připravíme panko strouhanku, do které přidáme nasekanou petržel, sůl a pepř. Pořádně promícháme.

Křupavý losos s tatarskou omáčkou
2

Každý filet nejdříve vykoupeme v bílcích a následně obalíme ve strouhankové směsy.

Křupavý losos s tatarskou omáčkou
3

Obalený losos pokládáme na připravený rošt,můžeme pro chuť ještě posypat cibulkou, ale to je skutečně na nás. Rošt poté pak umístíme do rozehřáté trouby a budeme péct 10 minut.

Křupavý losos s tatarskou omáčkou
4

Jako přílohu si můžeme připravit zeleninovou oblohu, nebo cokoli máme rádi. Já jsem nic doma neměl, takže jsem použil klasiku v podobě amerických brambor.

5

Jakmile nám uplyne 10 minut, můžeme losos podávat.

6

Musím říct, že se jedná o velmi jednoduchý recept a hlavně nejen spojení lososa s panko strouhankou, ale i spojení obaleného lososa s tatarskou omáčkou je opravdu originální. Je to svěží a lehké. Určitě doporučuju

Mohlo by vás zajímat:
Brambory Hlavní jídla Ryby

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře