Ravioli z červené řepy s ricottou a růžovým pepřem

Osvěžující předkrm vypadá nejen skvěle, ale chutná výtečně.

Ravioli z červené řepy s ricottou a růžovým pepřem

Ingredience na 1 porce

  • ½ středně velké červené řepy
  • 35 g ricotty
  • nastrouhaná kůra z necelé ½ limetky
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • pár kapek limetkové šťávy
  • sůl

Zálivka:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 12 kuliček růžového pepře
  • sůl

 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.

2

Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme.

3

Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.

4

Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Pia&Mia

Pia&Mia

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře