Žemlovka

Upečte si výbornou žemlovku.

Jenovéfa

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

2 tvarohy ve vaničce
5 vajec
asi 50 g moučkového cukru
7 – 8 jablek
0,5 l mléka
asi 200 g cukru krupice
1 a půl veky
trocha másla
trocha strouhanky

Postup

1

Tvarohy, dvě vejce a moučkový cukr rozmícháme v jedné misce

2

Oloupeme a nastrouháme jablka

3

V mléce rozšleháme 3 vejce a asi 100 až 150 g cukru krupice

4

Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou

5

Plátky veky zlehka máčíme v mléce a skládáme do formy

6

Rozvrstvíme polovinu jablek a osladíme asi dvěma lžícemi cukru

7

Pak polovinu tvarohu, znovu máčenou veku, zbylá jablka, cukr a zbylý tvaroh

8

Navrch znovu v mléce máčenou veku a posypat cca dvěma lžícema cukru

9

Péct cca hodinu na 180°C a pak cca hodinu na 150°C. Vršek krásně zkaramelizuje ;-)

Poznámka

Určitě nepoužívat pečivo se solí! Nemáčet ho příliš! Oloupat jablka! Nepoužívat jablka trpká a příliš kyselá!
Nebo budete mít to, co jste nejspíš, stejně jako já, znali ze školní jídelny ;-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejlepší dýňové muffiny

Zapékané papriky plněné quinoou, rajčaty se špenátem a parmazánem

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Křehké kuličky s kuřecím masem, bylinkami a rajčatovou omáčkou

Úžasně krémový koláč Raffaello

Domácí zázvorovo – malinová limonáda

Míša řezy

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Etiopská červená čočka mesir wat

Celozrnné lívance

Hurmašice plněné vlašskými ořechy a čokoládou

Jablečný koláč bez výčitek