Mražený jahodový dort na léto
V těchto horkých letních večerech a pekelných dnech je tento recept naprosto ideální. Neodolatelná krusta je ze sušenek a krém je kombinací populárního Cheesecaku a domácí jahodové zmrzliny. Čerstvé jahody, nízká teplota a kapka citronu z tohoto dortu dělají unikátní, osvěžující dezert na léto.

Ingredience
- 2 hrnky drcených bebe sušenek
- 1/3 hrnku hnědého cukru
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 2 vaječné bílky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1 citron
- 120g smetanového sýra (lučina)
- 1 1/2 hrnku nakrájených/nasekaných jahod
Postup
Dejte sušenky do mixéru a namixujte na hrubé drobky.
Do velké mísy dejte drcené sušenky, hnědý cukr, mouku, rozpuštěné máslo a společně promíchejte. Tuto směs rozprostřete po pečícím plechu vystlaným pečícím papírem a pečte na 175ºC po dobu 20 minut. Nechte vychladnout, rozkrojte v půli a dejte stranou.
V míse na šlehání zkombinujte bílky a cukr a šlehejte na nejvyšší stupeň. Po chvíli přidejte smetanu a šlehejte cca 5 minut, dokud nebude směs vyšlehaná.
Do směsi přidejte šťávu z citronu a smetanový sýr. Sýr a šťávu jemně vešleháme, aby šlehačka nespadla.
Do vyšlehaného krému jemně vmícháme jahody.
Máslem vytřeme požadovanou nádobu a na její dno přitlačíme polovinu směsi z drcených sušenek. Na ně natřeme krém s jahodami a posypeme zbytkem sušenkového drobu.
Přikryjte a dejte na tři hodiny do mrazáku. Dobrou chuť!
Informace
- aktivní příprava 20 minut
- 3 hodiny 20 minut celková doba přípravy
- 12 porcí
Mohlo by vás zajímat:
cheesecake dezert jahody zmrzlina Dezerty
Zdroj: www.tablespoon.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře