
Omáčka
Seitan
Příloha
Brambory očistěte ze slupky a nakrájejte na podélné čtvrtky, dejte do studené vody, přidejte sůl a kmín a vařte do změknutí asi 20 minut.
Na omáčku si připravím hlubší hrnec, kde vliju celou smetanu, přidám na drobno nasekaný kopr a přivedu k varu. Smetanu zahustím asi 300 ml vody s hraškou a rýžovým mlékem. Tuto směs jsem si zatřepla v šejkru. A míchám do zhoustnutí. Pokud směs špatně houstne, přidejte ještě trochu hrašky. Omáčku dochutíme octem, solí a cukrem, měla by být mírně sladkokyselá.
Před dokončením omáčky si z obou stran osmahnu na pánvi seitan, který jsem dochutila solí, pepřem a oregánem. Hotové jídlo na talíři můžete dozdobit trochou čerstvých sekaných bylinek.