Masová směs:
Další:
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo (zda ji chcete oloupanou, nechám na vás). Postrouhanou cuketu osolte a nechejte cca půl hodinky vypotit.
Pak si připravte masovou směs. Na trošce oleje zpěňte cibuli pokrájenou najemno. Po chvilce přidejte na menší kousky nakrájenou papriku a přisypte kukuřici. Jakmile se trošku zelenina opeče, přidejte maso, osolte, přihoďte bobkový list, nové koření, popaprikujte a přisypte majoránku. Maso chvíli míchejte a odďelujte od sebe, aby nevznikly velké kusy.
Jakmile bude maso opečené, přidejte rajčata a prolisovaný česnek. Aby se utvořil rajčatový sauce, přilijte trošku mléka. Pod pokličkou duste cca 20–25 minut. Občas promíchejte. Asi v půlce dušení přimíchejte cuketu, z které jste předtím vymačkali přebytečnou vodu. Kdyby v průběhu dušení chyběla tekutina, přilijte mléko. Na závěr můžete přidat na kousky nakrájenou chilli papričku. Celkově nebude v mase omáčky moc, ale jde o to, aby nebylo zcela suché.
Směs nechejte vychladnout. Před grilováním naneste trochu směsi na střed tortilly. Na maso položte plátek oblíbeného sýru nebo sýr nastrouhejte. Při balení do taštičky nejprve přhněte dvě protilehlé strany ke středu a poté přes ně ohněte zbylé dvě strany.
Rozpalte kontaktní gril (nemusíte potírat žádným tukem). Tortillové taštičky na něj klaďte ohnutými cípy dolů. Přiklopte a grilujte cca 5 minut (utvoří se na nich krásné proužky a vevnitř se ohřeje masová směs).
Podávat můžete se svým oblíbeným salátem. Doporučuji překrojit na půl, aby vyšla horká pára a nespálili jste si pusu.
Do masa můžete přidat i jakékoli čerstvé bylinky dle chuti. Také zeleniny můžete dle svých preferencí přidat, či ubrat. A nemáte-li rádi hovězí, použijte klidně jiné mleté maso.