fbpx

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Chystáte grilovačku a chcete pro návštěvu něco netradičního? Pak vyzkoušejte tento recept. Nejen že hezky vypadá, ale připravit lze z větší části předem, takže pak už se můžete věnovat návštěvě. Toto jídlo se dá jíst i rukou, takže nebudete mít ani moc špinavého nádobí. A nelekněte se množství ingrediencí – většinou jde totiž o koření.

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Ingredience na 8 porcí

Masová směs:

  • 300 g mletého hovězího masa
  • paprika jakékoli barvy
  • 50 g kukuřice (sterilované či mražené)
  • 200 g cukety (ale lze přidat jakékoli množství dle chuti)
  • půl větší cibule
  • česnek dle chuti
  • půl plechovky rajčat (nebo iklidně i čerstvá)
  • sůl
  • majoránka
  • bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • uzená paprika (ale stačí i sladká)
  • troška mléka (cca 50–70 ml)
  • dle chuti kousek chilli papričky (nemusí být)
  • trošku oleje

Další:

  • 6–8 tortill (jakýchkoli – obyčejných, celozrnných, …)
  • tvrdý sýr dle chuti (eidam, parmazán, čedar, mozzarella, …)

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo (zda ji chcete oloupanou, nechám na vás). Postrouhanou cuketu osolte a nechejte cca půl hodinky vypotit.

2

Pak si připravte masovou směs. Na trošce oleje zpěňte cibuli pokrájenou najemno. Po chvilce přidejte na menší kousky nakrájenou papriku a přisypte kukuřici. Jakmile se trošku zelenina opeče, přidejte maso, osolte, přihoďte bobkový list, nové koření, popaprikujte a přisypte majoránku. Maso chvíli míchejte a odďelujte od sebe, aby nevznikly velké kusy.

3

Jakmile bude maso opečené, přidejte rajčata a prolisovaný česnek. Aby se utvořil rajčatový sauce, přilijte trošku mléka. Pod pokličkou duste cca 20–25 minut. Občas promíchejte. Asi v půlce dušení přimíchejte cuketu, z které jste předtím vymačkali přebytečnou vodu. Kdyby v průběhu dušení chyběla tekutina, přilijte mléko. Na závěr můžete přidat na kousky nakrájenou chilli papričku. Celkově nebude v mase omáčky moc, ale jde o to, aby nebylo zcela suché.

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou
4

Směs nechejte vychladnout. Před grilováním naneste trochu směsi na střed tortilly. Na maso položte plátek oblíbeného sýru nebo sýr nastrouhejte. Při balení do taštičky nejprve přhněte dvě protilehlé strany ke středu a poté přes ně ohněte zbylé dvě strany.

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou
5

Rozpalte kontaktní gril (nemusíte potírat žádným tukem). Tortillové taštičky na něj klaďte ohnutými cípy dolů. Přiklopte a grilujte cca 5 minut (utvoří se na nich krásné proužky a vevnitř se ohřeje masová směs).

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou
6

Podávat můžete se svým oblíbeným salátem. Doporučuji překrojit na půl, aby vyšla horká pára a nespálili jste si pusu.

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Poznámka

Do masa můžete přidat i jakékoli čerstvé bylinky dle chuti. Také zeleniny můžete dle svých preferencí přidat, či ubrat. A nemáte-li rádi hovězí, použijte klidně jiné mleté maso.

Mohlo by vás zajímat:
Hovězí

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře