Podzimní zapečená zelenina

Barevná a skvělá. Pečená zelenina provoněná bylinkami je tak dobrá, že vám bude stačit samotná.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 svazek mrkve s natí
  • 4 červené řepy
  • 1 palička česneku
  • 1 červená cibule
  • 6 pozdních brambor se slupkou
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 2 otrhané snítky tymiánu
  • špetka sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
  • hrst čerstvé petržele

Postup

1

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Než se zahřeje, připravte si jako první řepu. Je nejtvrdší a peče se nejdéle.

2

Oloupejte řepu a rozkrájejte ji na měsíčky. Přendejte ji na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte a dejte péct.

3

Mezitím si očistěte všechny brambory i se slupkou je pokrájejte na čtvrtiny. Česnek zbavte slupky a rozdělte na jednotlivé stroužky. Očištěnou cibuli nakrájejte na silnější proužky. Mrkev ostrouhejte, na ozdobu můžete nechat kousek zelené natě, nebo ji seřízněte. Zeleninu promíchejte v míse, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dochuťte bylinkami (čerstvými nebo sušenými).

4

Zeleninu přidejte na plech k řepě. Pečte v troubě ještě cca půl hodiny. Až budou brambory mírně dozlatova a všechna ostatní zelenina měkká, vyndejte plech z trouby. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kávovo-čokoládový dortík z hrnečku za 5 minut

Video: Tiramisu palačinkový dort, který zvládnete bez trouby i zkušeností

Jablková štrúdľa

Pečený pstruh s tymiánem

kurkumovy caj

Domácí kurkumový čaj

Tvarohový cheesecake s povidly a skořicí

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Vláčný banánovo čokoládový dort + Video návod

Čokoládový dort

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Čokoládové sušenky s konopím