Podzimní zapečená zelenina

Barevná a skvělá. Pečená zelenina provoněná bylinkami je tak dobrá, že vám bude stačit samotná.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 svazek mrkve s natí
  • 4 červené řepy
  • 1 palička česneku
  • 1 červená cibule
  • 6 pozdních brambor se slupkou
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 2 otrhané snítky tymiánu
  • špetka sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
  • hrst čerstvé petržele

Postup

1

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Než se zahřeje, připravte si jako první řepu. Je nejtvrdší a peče se nejdéle.

2

Oloupejte řepu a rozkrájejte ji na měsíčky. Přendejte ji na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte a dejte péct.

3

Mezitím si očistěte všechny brambory i se slupkou je pokrájejte na čtvrtiny. Česnek zbavte slupky a rozdělte na jednotlivé stroužky. Očištěnou cibuli nakrájejte na silnější proužky. Mrkev ostrouhejte, na ozdobu můžete nechat kousek zelené natě, nebo ji seřízněte. Zeleninu promíchejte v míse, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dochuťte bylinkami (čerstvými nebo sušenými).

4

Zeleninu přidejte na plech k řepě. Pečte v troubě ještě cca půl hodiny. Až budou brambory mírně dozlatova a všechna ostatní zelenina měkká, vyndejte plech z trouby. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Zeleninové kari z dýně hokkaido

Mini koblihy

Máslová kolečka s rumem a skořicí

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta + Videorecept

Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Dietní kuřecí stripsy s cornflakovou krustou a petrželkou + Video

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Pečené mističky z toastového chleba

Jablečné závitky v rýžovém papíru

Křehké sušenky s citrónovou náplní