Jablečné mini koblížky se skořicovou posypkou

Alernativa klasických koblih, která je hotova opravdu rychle a navíc báječně chutná. Těsto je vylepšeno podmáslím a jablečným ciderem, který zanechává jemnou vůni jablek a skvěle padne ke skořicové posypce, ve které jsou koblížky obaleny.
  • Čas vaření: 1 h 30 min
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky jablečného cideru
  • 5 hrnků hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1½ hrnku krupicového cukru
  • 60 g másla, změklého
  • ⅓ hrnku podmáslí
  • 2 vejce
  • olej na smažení

Skořivová posypka

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1½ lžíce mleté skořice

Postup

1

V rendlíku přiveďte k varu jablečný cider a vyvařte přibližně polovinu množství nechte vyvařit. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2

V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, skořicí, muškátový oříšek, sůl a cukr.

3

Přilijte zchlazený cider, máslo, podmáslí a vejce. Promíchejte v hladké těsto.

4

Zakryjte a dejte do lednice na půl hodiny.

5

V hlubším hrnci rozehřejte přibližně 5 cm vrstvu oleje. Talíř vyložte několika papírovými utěrkami. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na placku přibližně 1,5 cm tlustou. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte z těsta malé koblížky.

6

Jakmile je olej rozehřátý, vkládejte do něj koblihová kolečka a smažte z obou stran 6 až 8 minut. Hotové koblížky pokládejte na talíř.

7

Nechte je minutu chladnout a poté je obalte ve směsi cukru a skořice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékané žampiony plněné ricottou, česnekem a eidamem

Obrácený koláč s červenou řepou

Jahodová ovesná kaše

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Jednoduchý kokosový moučník bez mouky

Vařené kuřecí prso na jablkách s pomeranči

Domácí bounty tyčinky

Mandloví šneci s jablky a skořicí

Čokoládové „sněhové“ kuličky s extra porcí čokoládových kousků

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Šmakounova žemlovka

Cuketová pomazánka se zakysanou smetanou, tahini a česnekem