
Těsto
Skořivová posypka
V rendlíku přiveďte k varu jablečný cider a vyvařte přibližně polovinu množství nechte vyvařit. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, skořicí, muškátový oříšek, sůl a cukr.
Přilijte zchlazený cider, máslo, podmáslí a vejce. Promíchejte v hladké těsto.
Zakryjte a dejte do lednice na půl hodiny.
V hlubším hrnci rozehřejte přibližně 5 cm vrstvu oleje. Talíř vyložte několika papírovými utěrkami. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na placku přibližně 1,5 cm tlustou. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte z těsta malé koblížky.
Jakmile je olej rozehřátý, vkládejte do něj koblihová kolečka a smažte z obou stran 6 až 8 minut. Hotové koblížky pokládejte na talíř.
Nechte je minutu chladnout a poté je obalte ve směsi cukru a skořice.