fbpx

Jablečné mini koblížky se skořicovou posypkou

Alernativa klasických koblih, která je hotova opravdu rychle a navíc báječně chutná. Těsto je vylepšeno podmáslím a jablečným ciderem, který zanechává jemnou vůni jablek a skvěle padne ke skořicové posypce, ve které jsou koblížky obaleny.

  • Čas vaření: 1 h 30 min
  • Porce: 6
Recept na jablečné mini koblížky

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky jablečného cideru
  • 5 hrnků hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1½ hrnku krupicového cukru
  • 60 g másla, změklého
  • ⅓ hrnku podmáslí
  • 2 vejce
  • olej na smažení

Skořivová posypka

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1½ lžíce mleté skořice

purewow_cider_doughnuts_1

Postup

1

V rendlíku přiveďte k varu jablečný cider a vyvařte přibližně polovinu množství nechte vyvařit. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2

V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, skořicí, muškátový oříšek, sůl a cukr.

3

Přilijte zchlazený cider, máslo, podmáslí a vejce. Promíchejte v hladké těsto.

4

Zakryjte a dejte do lednice na půl hodiny.

5

V hlubším hrnci rozehřejte přibližně 5 cm vrstvu oleje. Talíř vyložte několika papírovými utěrkami. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na placku přibližně 1,5 cm tlustou. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte z těsta malé koblížky.

6

Jakmile je olej rozehřátý, vkládejte do něj koblihová kolečka a smažte z obou stran 6 až 8 minut. Hotové koblížky pokládejte na talíř.

7

Nechte je minutu chladnout a poté je obalte ve směsi cukru a skořice.

Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto skořice sladké recepty snadné recepty

Zdroj: www.purewow.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře