Jablečné mini koblížky se skořicovou posypkou
Alernativa klasických koblih, která je hotova opravdu rychle a navíc báječně chutná. Těsto je vylepšeno podmáslím a jablečným ciderem, který zanechává jemnou vůni jablek a skvěle padne ke skořicové posypce, ve které jsou koblížky obaleny.
- Čas vaření: 1 h 30 min
- Porce: 6

Ingredience
Těsto
- 2 hrnky jablečného cideru
- 5 hrnků hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 2 lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička soli
- 1½ hrnku krupicového cukru
- 60 g másla, změklého
- ⅓ hrnku podmáslí
- 2 vejce
- olej na smažení
Skořivová posypka
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1½ lžíce mleté skořice
Postup
V rendlíku přiveďte k varu jablečný cider a vyvařte přibližně polovinu množství nechte vyvařit. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, skořicí, muškátový oříšek, sůl a cukr.
Přilijte zchlazený cider, máslo, podmáslí a vejce. Promíchejte v hladké těsto.
Zakryjte a dejte do lednice na půl hodiny.
V hlubším hrnci rozehřejte přibližně 5 cm vrstvu oleje. Talíř vyložte několika papírovými utěrkami. Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na placku přibližně 1,5 cm tlustou. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte z těsta malé koblížky.
Jakmile je olej rozehřátý, vkládejte do něj koblihová kolečka a smažte z obou stran 6 až 8 minut. Hotové koblížky pokládejte na talíř.
Nechte je minutu chladnout a poté je obalte ve směsi cukru a skořice.
Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto skořice sladké recepty snadné recepty
Zdroj: www.purewow.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře