Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Italská klasika ve fitness provedení. :) Tyto "cannoli" lívance jsou plněné jednoduchým ricottovým krémem s pravou vanilkou a jídlo je celkově bez rafinovaného cukru i mouky.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 60 g ovesné mouky (můžete si ji připravit rozmixováním ovesných vloček najemno)
  • 40 g proteinu/2 lžíce pudinku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mléka

Krém

  • 250 g ricotty
  • zrníčka z jednoho vanilkového lusku
  • 30 g proteinového prášku nebo 2 lžíce libovolného sladidla/ trošku stévie
  • čokoládové kousky 70% (volitelné)

Postup

1

Z ovesné mouky, proteinu, vajec a mléka promíchejte hladké těsto na lívance.

2

Těsto lijte na rozpálenou nepřilnavou pánev a lívanec opékejte 30 vteřin z každé strany.

3

Upečený lívanec stočte do ruličky a v tomto tvaru ho “zafixjte” třeba nožem nebo těžším předmětem. Lívance nechte takto vychladnout a poté už by se neměly otevírat.

4

Na krém promíchejte všechny suroviny, poté jej přendejte do cukrářského nebo igelitového sáčku a naplňte jím stočené lívance.

5

Na konce lívanců nasypte čokoládové kousky, chcete-li a servírujte.

6

Lívance jsou skvělé i druhý den po pobytu v ledničce.

Poznámka

Nutriční hodnoty (1 porce): Kcal: 110, Sacharidy: 5,5 g, Vláknina: 0,7 g, Bílkoviny: 11,5 g, Tuk: 4,5 g

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Výborný krtkův dort

Makové sušenky z ovesných vloček a hrozinek

Zdravý proteinový cizrnový salát s domácí majonézou

Domácí italské gnocchi

Domácí křupavé ořechové müsli s kokosovým olejem a skořicí

Jahodovo-rebarborový crumble

Bramborovo-tvarohové placičky

Marmeládové knoflíčky

Křehké máslové sušenky s citrónovým krémem

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Losos s pomerančovo-medovou omáčkou a černým sezamem

Tapiokový puding s borůvkami