Krevetová polévka bisque

Bisque je francouzská krémová polévka založená na vývaru z korýšů. Je sice náročnější na suroviny a přípravu, ale až ji jednou ochutnáte, ocitnete se v ráji.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 150 g celeru
  • 500 g celých krevet
  • 3 lžíce mouky
  • 4 lžíce lopaných rajčat
  • 1 l vody
  • špetka tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 stonky hladkolisté petrželky
  • špetka bílého pepře
  • 1 cl brandy
  • 200 ml smetaky ke šlehání
  • 5 cherry rajčátek
  • 1/2 pórku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bílá cibule

Postup

1

Krevety nejprve vyloupeme a zbavíme skořápek.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme arašídový olej a orestujeme na něm pokrájený celer, pórek a stroužek česneku. Po chvilce přidáme kousky mrkve a cibuli.

3

Když je zelenina doměkka osmahnutá, přidáme půlky rajčátek a vyloupané krevety. Zakápneme trochou kvalitní Brandy a portským vínem. Nakonec vmícháme loupaná rajčata.

4

Polévku zaprášíme moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme vodou. Do hrnce vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme cca 20 minut.

5

Poté vyjmeme bylinky, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a na závěr vmícháme do polévky vyšlehanou šlehačku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami

Slané vafle

Karbanátky z trouby

Polévka z mungo fazolek, mrkve a batátu

Míša muffiny

Chia pudink s malinami a citrónem bez rafinovaného cukru

Zeleninové rizoto

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Jednoduché slané tyčinky s jogurtem a sezamovými semínky

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí