fbpx

Krevetová polévka bisque

Bisque je francouzská krémová polévka založená na vývaru z korýšů. Je sice náročnější na suroviny a přípravu, ale až ji jednou ochutnáte, ocitnete se v ráji.

Krevetová polévka bisque

Ingredience na 4 porce

  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 150 g celeru
  • 500 g celých krevet
  • 3 lžíce mouky
  • 4 lžíce lopaných rajčat
  • 1 l vody
  • špetka tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 stonky hladkolisté petrželky
  • špetka bílého pepře
  • 1 cl brandy
  • 200 ml smetaky ke šlehání
  • 5 cherry rajčátek
  • 1/2 pórku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bílá cibule

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Krevety nejprve vyloupeme a zbavíme skořápek.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme arašídový olej a orestujeme na něm pokrájený celer, pórek a stroužek česneku. Po chvilce přidáme kousky mrkve a cibuli.

3

Když je zelenina doměkka osmahnutá, přidáme půlky rajčátek a vyloupané krevety. Zakápneme trochou kvalitní Brandy a portským vínem. Nakonec vmícháme loupaná rajčata.

4

Polévku zaprášíme moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme vodou. Do hrnce vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme cca 20 minut.

5

Poté vyjmeme bylinky, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a na závěr vmícháme do polévky vyšlehanou šlehačku.

Mohlo by vás zajímat:
Bez laktózy Bez oříšků Bezlepkové Jaro Léto Podzim Polévky Pro diabetiky Ryby Zima

Zdroj: recepty.rohlik.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře