Bruschette se špagetovou dýní

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • světlé pečivo
  • olej z vlašských ořechů  ( můžete použít i klasický olivový,ale mě přijde recept chuťově zajímavější s oříškovým nebo klidně i dýňovým olejem)
  • pecorino
  • sůl
  • pepř
  • balzamiko ocet
  • tymián
  • dužina z poloviny špagetové dýně
  • 150-200 g slaniny ( zvolte s více procenty masa )
  • kousek másla
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej

Postup

1

Nejprve si musíme nachystat špagetovou dýni. Dýni rozdělíme na polovinu a pečeme lehce pokapanou olivovým olejem řezem dolů v troubě rozehřáté na 190°C. Samozřejmě na plechu vyloženém pečícím papírem. Jakmile je dýně měkká, což trvá kolem 40 minut, vydlabeme semínka a poté i vidličkou naškrábeme dužinu na špagetky. Pokud takto budeme upravovat celou dýni, polovinu necháme dobře vychladnout a schováme si do lednice na jiný recept. Na bruschette budeme totiž potřebovat opravdu jen množství z půlky dýně.

2

Nyní si nakrájíme pečivo na plátky a na sucho dobře opečeme. Poté pokapeme vybraným oleje , jestli už dýňovým nebo olejem z vlašských oříšků nechám na Vás. Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Do pánve dáme oříšek másla a na něm opečeme dobře slaninu s lžičkou tymiánu. Poté vhodíme česnek a dýňové špagety. Vše dobře prohřejeme,ochutíme pepřem, solí a přidáme asi dvě lžíce balzamika. Dobře promícháme a chuť doladíme dle našich preferencí. Někdo radši stejně jako my pálivější a výraznější chuť a někdo jemnější. Tuto směs klademe na opečené chlebíčky a vše zasypeme pořádnou dávkou strouhaného pecorina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Octové brambůrky bez fritování

Slaný cuketový koláč se slaninou

SCD cuketová polévka

Tradiční buřtguláš

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Extra čokoládový dort s čokoládovými koulemi

Rýžové vločky se sojovým mlékem a ovocem

Rychlé těstoviny se žampiony, artyčoky a špenátem

Čokoládové muffiny