Křehký kakaový koláč s tvarohem

Koláč má intenzivní kakaovou chuť, není příliš sladký a hezky ladí s nakyslým tvarohem. Doporučuji upéct alespoň den předem, aby se krásně rozležel.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Křehké kakaové těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 120 g studeného másla

Tvarohová náplň:

  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g cukru krupice (případně více dle chuti)
  • vanilkový cukr/extrakt
  • 1 vejce

formu o průměru 20 cm

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů, koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem.
Mouku, kakao a cukr promíchejte, přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Můžete jen rukou nebo použít robot. Polovinu směsi nasypte do připravené formy a vmáčkněte do dna. Druhou část odložte stranou.

2

Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a žloutek prošlehejte do krémova. Přidejte vanilkový cukr nebo extrakt. Bílek ušlehejte do pevného sněhu a vmíchejte do tvarohu. Náplň rovnoměrně rozetřete na koláč a posypte druhou částí kakaové drobenky. Dejte péct do vyhřáté trouby na 40-50 minut.

3

Koláč nechte vychladnout ve formě, servírujte nejlépe následující den. Je to ten typ koláče, který se časem rozleží a čím je starší, tím je lepší.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sněhové pusinky

Video: Těstoviny penne na 4 originální způsoby

Strouhaný tvarohový koláč

Drůbeží kuličky plněné mozzarellou

Čočkový salát s avokádem

Divoká králičí svíčková

Cupcakes z quinoi

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky

Domácí ovesné mléko

Cibulové bagetky

Jemné šátečky s džemem z těsta s krémovým sýrem jen ze 3 ingrediencí

Veganské sushi