fbpx

Batátovo-avokádové jednohubky

Batátovo-avokádové jednohubky jsou malé melba toastíky s kořeněnými batáty pečenými v troubě a avokádem, navrch zdobené rajčátky a ředkvičkovými výhonky. Pečené batáty udělají na tvrdším toastíku krásně měkounké lůžko pro rozmačkané avokádo a rajčátko s ředkvičkovými výhonky ho korunují do krásy. Připravené je máte do půl hodiny a potěšíte s ním nejen ty, co nejedí maso.

Batátovo-avokádové jednohubky

Ingredience na 10 porcí

  • 2 batáty, oloupané a nakrájené na 0,5 cm tenké plátky
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl dle chuti
  • 1 a 1/2 lžičky olivového oleje
  • 1 velké avokádo zbavené slupky a pecky
  • šťáva z jedné limetky
  • sůl dle chuti
  • 15 cherry rajčátek, rozpůlených
  • 1/2 hrnku ředkvičkových klíčků
  • 1 balení kulatých melba toastíků

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejeme na 200°C.

2

V misce smícháme římský kmín a papriku s olivovým olejem a obalíme ve směsi plátky batátů.

3

Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme plátky batátu obalené ve směsi oleje a koření a pečeme do měkka přibližně 15 minut.

4

Avokádo rozmačkáme vidličkou, zakápneme šťávou z limetky a dochutíme solí.

5

Na servírovací talíř si naskládáme plátky melba toastíků, poklademe vždy plátkem batátu, trochou avokáda, půlkou cherry rajčátka a navrch ozdobíme klíčky ředkvičky.

Mohlo by vás zajímat:
Předkrmy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře