Vláčná jablečná roláda se skořicí a krémem s příchutí vaječného koňaku

Jedinečná jablečná roláda, která je tak vláčná, že tomu ani nebudetet chtít věřit. Skořice se skvěle dopňuje s krémem, který chutná přesně jako vaječný koňak – aby také ne, je ho tam dost. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1/4 hrnku jablečného pyré
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli

Krém

  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 6 lžic vaječného koňaku

Postup

1

Plech se zvýšenými okraji vyložte pečícím papírem. Vymažte a vysypte plech moukou.

2

Rozšlehejte vejce s cukrem, jablečným pyré a medem.

3

Vmíchejte mouku, kypřící prášek, skořici, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Dobře promíchejte a nalijte těsto na připravený plech.

4

Pečte na 180 °C přibližně 10 až 12 minut.

5

Posypte čistou kuchyňskou utěrku moučkovým cukrem a upečenou roládu na něj ihned přemístěte. Sundejte pečící papír a do utěrku zabalte. Nechte úplně vychladnout.

6

Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte smetanu do lehké pěny, přidejte cukr, vanilku a vaječný koňak. Postupně směs vyšlehejte do tuha.

7

Jakmile je korpus vychladlý, rozbalte jej a a natřete krémem. Zabalte roládu do potravinové folie a nechte aspoň den v lednici. Jakmile budete podávat, sundejte fólii a můžete ozdobit zbylým krémem či šlehačkou. Lehce posypte skořicí a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Guláš

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Domáca raw čokoláda

Rychlé dýňové dortíky s vanilkovým krémem

Banánové smoothie s arašídovým máslem, které dodá energii

Video: Zdravé a osvěžující lískooříškové sendviče z rebarborovo-jahodové zmrzliny

Video: Snadné pečené brokolicové kuličky s parmezánem a čedarem

Octové brambůrky bez fritování

Avokádo s tuňákem a cottage sýrem

Kulajda

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem