Čočkový salát s avokádem

Pořádně sytý salát, který s klidem nahradí hlavní jídlo a nebudete po něm mít hlad už za hodinu? Jo, tak to je přesně tento. Díky čočce má v sobě spoustu bílkovin, avokádo zase dodá zdravé tuky, které Vás udrží v chodu klidně celé odpoledne. Octovo citronová zálivka je trochu kyselejší, což se ale k čočce perfektně hodí a celý salát krásně osvěží.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 1 velkou porci:

  • 100 g zelené čočky
  • 1 cibule
  • 1/2 mrkve
  • 3 ředkvičky
  • 1/2 avokáda
  • hrstka polníčku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce vinného octa
  • šťáva z 1/4 citrónu
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

1

Čočku propláchneme a necháme půl hodiny namočenou. Vodu poté slijeme a dáme čočku vařit do nové osolené vody na cca 30 minut. Čočka by měla být na skus a držet tvar.

2

Na pánvičce si rozehřejeme lžíci olivového oleje, na které orestujeme najemno nakrájenou cibuli společně s tenkými půlkolečky mrkve a ředkviček, dokud cibule nezezlátne.

3

Směs restované zeleniny smícháme s uvařenou čočkou, přidáme na kostičky nakrájené avokádo a polníček.

4

Zálivku připravíme jednoduše smícháním všech uvedených ingrediencí a zalijeme jí salát, který důkladně promícháme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Smažené dýňové placičky s vůní šalvěje

Zapečené plněné conchiglioni

Video: Snadné cibulové kroužky plněné hovězím mletým masem a čedarem

Caesar salát

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Celozrnné dýňové muffiny

Těstovinový zeleninový salát s olivami a vajíčkem

Vynikající hovězí na červeném víně pro jednoho

Pikantní plněné papriky cuketou a lilkem

Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Olive all´ascolana