Jednoduché paprikové chutney

Povinnost pro všechny milovníky paprik! Chutney se hodí jako příloha k pečenému masu, bramborám i těstovinám, a neztratí se ani při grilování.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 7 kg čerstvých paprik
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 400 ml oleje
  • sůl na dochucení

Postup

1
Rozehřejte troubu na 170 stupňů. Papriky omyjte a opečte v troubě na roštu. Postupně otáčejte, dokud nebude slupka tmavá.
2
Opečené papriky zbavte slupky a semínek a nakrájejte je na kousky. Ty vložte do velkého hrnce spolu s octem, cukrem a 200 ml oleje. Za stálého míchání jedním směrem smažte papriky na mírném ohni. Až se olej vsákne, přidejte zbylých 200 ml.
3
Hotové chutney se začne oddělovat od okrajů hrnce. Dochuťte jej solí a přelijte do zavařovacích sklenic. Skladujte na tmavém chladném místě.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový cheesecake bez mouky – 3 vrstvy čokoládové extáze

Penne al sugo freddo

Halloweenský perník

Domácí dýňové máslo bez tuku

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Smetanové nanuky s vanilkou a meruňkami

Video: Plněný pizza chleba s italským salámem, mozzarellou a čedarem

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Krůtí ptáčky

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou