Jednoduché paprikové chutney

Povinnost pro všechny milovníky paprik! Chutney se hodí jako příloha k pečenému masu, bramborám i těstovinám, a neztratí se ani při grilování.

Jednoduché paprikové chutney

Ingredience na 10 porcí

  • 7 kg čerstvých paprik
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 400 ml oleje
  • sůl na dochucení

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Rozehřejte troubu na 170 stupňů. Papriky omyjte a opečte v troubě na roštu. Postupně otáčejte, dokud nebude slupka tmavá.

2

Opečené papriky zbavte slupky a semínek a nakrájejte je na kousky. Ty vložte do velkého hrnce spolu s octem, cukrem a 200 ml oleje. Za stálého míchání jedním směrem smažte papriky na mírném ohni. Až se olej vsákne, přidejte zbylých 200 ml.

3

Hotové chutney se začne oddělovat od okrajů hrnce. Dochuťte jej solí a přelijte do zavařovacích sklenic. Skladujte na tmavém chladném místě.

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře