Jednoduché paprikové chutney

Povinnost pro všechny milovníky paprik! Chutney se hodí jako příloha k pečenému masu, bramborám i těstovinám, a neztratí se ani při grilování.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 7 kg čerstvých paprik
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 400 ml oleje
  • sůl na dochucení

Postup

1
Rozehřejte troubu na 170 stupňů. Papriky omyjte a opečte v troubě na roštu. Postupně otáčejte, dokud nebude slupka tmavá.
2
Opečené papriky zbavte slupky a semínek a nakrájejte je na kousky. Ty vložte do velkého hrnce spolu s octem, cukrem a 200 ml oleje. Za stálého míchání jedním směrem smažte papriky na mírném ohni. Až se olej vsákne, přidejte zbylých 200 ml.
3
Hotové chutney se začne oddělovat od okrajů hrnce. Dochuťte jej solí a přelijte do zavařovacích sklenic. Skladujte na tmavém chladném místě.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Recept na nejjednodušší čokoládový dort

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

10 nejoblíbenějších receptů na fitness večeře

Kuře z jedné pánve se sušenými rajčaty + video

Zapékaný květák s brokolicí, sýrem a řeckým jogurtem

Jednoduché bramborové placky plněné zeleninou a žampiony

Kokosové mléko za pár korun

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou