Jahodovo-medové máslo

Na létě si každý najde něco příjemného. Pro nás jsou to neodmyslitelně jahody. Z jahod si připravíte nepřeberné množství různých dobrot a mezi ně rozhodně patří i toto Jahodo-medové máslo. Recept má původ na jihu Evropy. Pravděpodobně pochází z Francie. Když si rozpečete toust a potřete jej touto jahodovo-medovou dobrotou, tak si zaručeně přijdete na své. Teplo toustu nádherně rozvoní jak jahody, tak med a celou místnost provoníte nádherně hutnou sladkou vůní.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • půl litru jahod
  • 2 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • špetka soli
  • 170g másla (pokojová teplota)

Postup

1

Jahody rozmixujeme a propasírujeme na pyré.

2

Do jahodového pyré přimícháme citronovou šťávu, med a špetku soli. Směs krátce povaříme a mícháme, dokud se vše krásně nespojí. (Špetka soli se skutečně přidává do všemožných dezertů, jelikož malé množství nezpůsobí slanost, ale zvýrazní ostatní chutě.)

3

V míse začneme šlehat máslo, ale nemusíme zcela do měkka. Poté opatrně přiléváme jahodovou směs a vše mixujeme tak dlouho, dokud se vše nespojí v krémovou a jemnou hmotu.

4

Výsledné máslo necháme alespoň hodinu odpočívat na chladném místě, aby se všechny chuti plně rozvinuly. Máslo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Česnečka

Krémový hořčicový dip s podmáslím

Video: Snadná veganská čokoládová pěna jen ze 3 ingrediencí

Robi burgery v žitné bulce

Video: Domácí vanilkový a čokoládový pudinkový pohár

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou

Plněné rolky z uzeného lososa

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Slaná snídaňová hvězda s vejci, sýrem a slaninou

Jednoduchá domácí jahodová zmrzlina

Čokoládová pěna s višněmi

Slaný olivový koláč bez mouky