fbpx

Jahodovo-medové máslo

Na létě si každý najde něco příjemného. Pro nás jsou to neodmyslitelně jahody. Z jahod si připravíte nepřeberné množství různých dobrot a mezi ně rozhodně patří i toto Jahodo-medové máslo. Recept má původ na jihu Evropy. Pravděpodobně pochází z Francie. Když si rozpečete toust a potřete jej touto jahodovo-medovou dobrotou, tak si zaručeně přijdete na své. Teplo toustu nádherně rozvoní jak jahody, tak med a celou místnost provoníte nádherně hutnou sladkou vůní.

jahodovo medove maslo recept

Ingredience

  • půl litru jahod
  • 2 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • špetka soli
  • 170g másla (pokojová teplota)

Postup

jahodovo medove maslo recept3

Krok 1 Jahody rozmixujeme a propasírujeme na pyré.

Krok 2 Do jahodového pyré přimícháme citronovou šťávu, med a špetku soli. Směs krátce povaříme a mícháme, dokud se vše krásně nespojí. (Špetka soli se skutečně přidává do všemožných dezertů, jelikož malé množství nezpůsobí slanost, ale zvýrazní ostatní chutě.)

jahodovo medove maslo recept2

Krok 3 V míse začneme šlehat máslo, ale nemusíme zcela do měkka. Poté opatrně přiléváme jahodovou směs a vše mixujeme tak dlouho, dokud se vše nespojí v krémovou a jemnou hmotu.

Krok 4 Výsledné máslo necháme alespoň hodinu odpočívat na chladném místě, aby se všechny chuti plně rozvinuly. Máslo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Mohlo by vás zajímat:
Citrón jahody máslo med

Zdroj: thekitchensinkrecipes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře