Vánoční levandulové sušenky

Tyto sušenky doslova zahrají na všechny vaše smysly. Jsou velmi jednoduché, chuťově výborné a ke všemu nádherně voní!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 120 g cukru krystal
  • 60 g sýru gervais
  • kůra z 1 limetky
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 2 lžíce sušeného květu levandule
  • půl másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup

1

V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a levanduli. V další míse si vyšleháme zbytek surovin. Nejprve cukr s vejcem, poté přidáme gervais, změklé máslo, olej a limetkovou kůru a šťávu.

2

Vzniklou hmotu zamícháme do sypké směsi, vypracujeme těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.

3

Plech si vyložíme pečicím papírem. Těsto je poměrně hutné a lepivé, tvoříme z něj kuličky, které položíme na plech a roztlačíme pomoučeným či pocukrovaným dnem sklenice do výsledného sušenkového tvaru. Na sušenky můžeme jemně obtisknout nějaké vykrajovátko na ozdobu.

4

Pečeme na 180° asi 13 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Květák nadívaný sýrem, slaninou a kadeřávkem, s křupavou kůrčičkou

Brokolicové špalíčky s rajčatovým dipem

Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu

Thajská polévka s kokosovým mlékem

Recept na domácí rajský protlak

Krásné ořechové vánoční cukroví „Sněhové koule“

Bulky

Robi burgery v žitné bulce

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Vařený losos

Mrkvová polévka s feta sýrem