Čočkový vegan portobello burger

ro vegany i nevegany tu mám jednu drobnou specialitku, která oživí jídelníček všech milovníků dobrého a zdravého jídla. Recept na tento burger mě napadl ve chvíli, kdy jsem v Lidlu objevila žampiony portobello. Venku bylo krásně a já měla chuť na lehké jídlo. Lehké jídlo = snadné jídlo. Doma jsem tedy nasypala čočku do hrnce, rozehřála troubu a za chvíli bylo hotovo.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Čočkový karbanátek

  • 100 g červené čočky
  • Sůl
  • ¼ lžičky uzené papriky
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky drceného římského kmínu
  • 1 vrchovatá lžička tahini pasty

Dresink

  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 1 lžíce sojanézy (nebo zakysané smetany)

Navíc

  • 10 portobello žampionů
  • Polníček
  • Rajčata
  • Olivový olej

Postup

1

Čočku uvařte se špetkou soli na hustou kaši. Přidejte koření, tahini, dosolte podle potřeby a za občasného míchání nechte vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

3

Z čočkové kaše vytvarujte 5 plochých „karbanátků“, o průměru asi 7 cm. Položte na plech a pečte 30 minut.

4

Žampionům odtrhněte nohu. Lehce potřete klobouky olivovým olejem, osolte a vložte do trouby vypouklou stranou dolů a pečte 10 minut. Po 10 minutách otočte a pečte dalších 10 minut. Pro lepší chuť ogrilujte.

5

Smíchejte hořčici se sojanézou. Rajčata nakrájejte na plátky.

6

Na žampion položte plátek rajčete, polníček, karbanátek, rajče, dresink a přiklopte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové lasagne

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

Kulajda z bešamelu

Karamelový cheesecake s pečenými orechmi

Borůvkové muffiny s ořechovou drobenkou

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Super snadné slaninové krekry

Ořechové palmiers se skořicí

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Špaldovo pohankové perníčky

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem