
Čočkový karbanátek
Dresink
Navíc
Čočku uvařte se špetkou soli na hustou kaši. Přidejte koření, tahini, dosolte podle potřeby a za občasného míchání nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Z čočkové kaše vytvarujte 5 plochých „karbanátků“, o průměru asi 7 cm. Položte na plech a pečte 30 minut.
Žampionům odtrhněte nohu. Lehce potřete klobouky olivovým olejem, osolte a vložte do trouby vypouklou stranou dolů a pečte 10 minut. Po 10 minutách otočte a pečte dalších 10 minut. Pro lepší chuť ogrilujte.
Smíchejte hořčici se sojanézou. Rajčata nakrájejte na plátky.
Na žampion položte plátek rajčete, polníček, karbanátek, rajče, dresink a přiklopte.