Jáhlový salát s amarantem a pečenou zeleninou

Ačkoli jsou jáhly poněkud opomenutou obilovinou, nabízí se široká škála jejich využití. Spolu s amarantem tvoří hodnotnou kombinaci aminokyselin.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 g amarantu
  • 40 g jáhel
  • 50 g lilku
  • 50 g cukety
  • 50 g žampionů
  • 10 g mandlí
  • Olivový olej (10ml)
  • Sůl
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek

Postup

1

Zeleninu nakrájejte na slabé plátky, položíte na plech, lehce pokapejte olejem a osolíme. Vložte do trouby rozpálené na 230 °C a nechte opéct. Mandle rozdrťte čepelí nože a přidejte do trouby asi 2 minuty před vyjmutím zeleniny, aby se lehce opekly.

2

Amarant nasypte do kastrůlku, přidejte špetku soli a zalijtme dostatečným množstvím vroucí vody (cca 3 -5 cm vody). Vařte 10 minut pod pokličkou.

3

Jáhly spařte 3x vroucí vodou. Poté je přidejte k amarantu a zalijte vodou tak, aby byla v poměru 3:1 k jáhlům. Vařte 7 minut. Voda by neměla být úplně vyvařená, ale lehce by měla pokrývat jáhly s amarantem. Pod pokličkou nechte dojít ještě asi 7-10 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganská brokolice zapečená v palačinkovém těstě

Italské minestrone

Šťouchané brambory

Snadný avokádový tatarák s bagetkou

Jarní salát s kapustou, pikantní cizrnou a domácím dresingem

Brokolicové karbanátky bez smažení

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Zdravý hrnečkový koláč s kakaem a jablíčkem

Snadná zapečená quinoa s pikantní omáčkou, zeleninou a chedarrem

Fitness nepečené ořechovo-kokosové kuličky s kakaem a chia semínky

Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem