Dýňový krém, co má říz

S podzimem nastává například také sezóna hrušek, burčáku, ořechů… A taky dýní! A to je to, co mě prostě zajímá nejvíce, neboť já prostě dýňovou polévku MILUJU! :-) Nejvíc mě baví dýně Hokkaido, ta je prostě skvělá! Já tu svou koupila opět ve farmářské prodejně Náš Grunt, kde si mohu být jistá její kvalitou. :-) Nejen, že z ní vytvoříte naprosto úžasnou polévku, ale můžete si ji jen tak upéct nakrájenou na proužky nebo si můžete uvařit naprosto DOKONALÉ risotto! Tentokrát jsem zvolila velmi rychlou a jednoduchou dýňovou polévku, kterou jsem zjemnila kokosovým mlékem, ale pokud se nevyhýbáte živočišným produktům, můžete použít i smetanu. Já zároveň použila jednu velkou chilli papričku, což byla nakonec dost síla a já se u pojídání polévky dost zapotila! Takže pokud nejste milovníky ostrých jídel, tak buď chilli papričku úplně vynechte nebo prostě přidejte jen půlku.

Kate's Cuisine

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 dýni Hokkaido
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli papričku
  • 1,3 l zeleninového vývaru
  • 200 g kokosového mléka
  • sůl

Postup

1

Dýni důkladně omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na kousky.

2

Česnek zbavte slupky a nakrájejte jej nadrobno. To samé proveďte s chilli papričkou.

3

V hrnci rozpalte olivový olej dle chuti a přidejte nasekaný česnek s chilli a obojí oresujte, aby pustily vůni a chuť.

4

Poté do hrnce přidejte nakrájenou dýni a zalijte vše vývarem.

5

Osolte dle chuti a vařte pod pokličkou do změknutí (20–30 minut).

6

Když je dýně měkká, tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte, aby vznikla hladká polévka.

7

Nyní přidejte kokosové mléko, přidejte sůl, polévku důkladně promíchejte a můžete podávat.

8

Na talíři můžete ozdobit slunečnicovými semínky.

Poznámka

TIP: Polévku můžete ozdobit nasekanými čerstvými bylinkami jako je listová petržel či libeček.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný recept na sladké domácí Salko

Plněné bramborové knedlíky bez masa

Jahodový dort

Veganský pastýřčin koláč

Risotto s proseccem a bazalkou

Dort k 1. narozeninám – bez cukru

Zapékaná kuřecí stehýnka s bramborami, špenátem a sýrovou omáčkou

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Dýňová smetanová polévka s kari

Kuře na zimní zelenině

Borůvkové nebe

Pečené kuřecí závitky se sýrem a šunkou