Ingredience na jednu bábovku:
Nejprve si předehřejeme troubu na 170 °C klasik nebo 150 °C horkovzduch. Pak si vymažeme máslem formu a vysypeme dokonale hrubou moukou. V jedné míse smícháme žloutky, cukr a máslo pěkně šlehačem do pěny. Přidáme citronovou kůru, tvaroh a vanilkový extrakt. Opět dobře zapracujeme.
Krupičku smícháme s práškem do pečiva a solí a vše přidáme k první tvarohové směsi. Poté vyšleháme z bílků tuhý sníh, který stěrkou opatrně zapracujeme do zbytku těsta. Těsto přesuneme (je hodně hutné) do formy a pečeme v troubě cca 45–55minut. Tyhle hutné tvarohové bábovky se pečou o něco déle, ke konci je nutné poctivě hlídat a sem tam zkusit špejlí, zda už není hotovo.
Jakmile máme upečeno, necháme bábovku zchladnout, poté vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Myslím, že pokud milujete tvaroh stejně jako já, možná pomalu radši udělejte hned dvě. U nás zmizela za jeden den. :D