Vláčné jablečné řezy se skořicí a karamelovou polevou
Jemné řezy s dvojitou porcí drobenky a skvělou karamelovou polevou na povrchu. Vyzkoušejte je jako rychlý, ovšem delikátní zákusek ke kávě nebo čaji.

Ingredience
Drobenka
- ½ hrnku hladké mouky
- ¾ hrnku moučkového cukru
- 1 lžíce skořice
- 6 lžic změklého másla
Korpus
- ½ hrnku změklého másla
- ¾ hrnku krupicového cukru
- ⅔ hrnku mléka
- 2 vejce
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku
- ½ lžičky soli
- 1 hrnek nakrájených jablek
Poleva
- 4 lžíce másla
- 1 hrnek třtinového cukru
- 8 lžic 40% smetany
- 2 hrnky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
Na drobenku smíchejte mouku, cukr a skořici v míse. Přidejte máslo a rozmíchejte tak, aby se vytvořily menší hrudky.
Předehřejte troubu na 200 °C. Formu o veliksoti 22 x 33 cm vymažte olejem.
Ve velké míse rozšlehejte cukr s máslem do pěny. Přidejte mléko, vejce a promíchejte. Přisypte mouku, kypřící prášek, sůl a promíchejte jen tak, aby se vše spojilo. Lehce vmíchejte jablka.
Polovinu množství těsta nalijte do formy a zasypte polovinou drobenky. Poté opět nalijte zbytek těsta a drobenku.
Pečte 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do korpusu nevýjde čistá. Nechte vychladnout.
Připravte si polevu. Rozpusťte máslo v rendlíku, přilijte smetanu, cukr a míchejte, dokud směs nezačne vařit.
Poté sundejte z plotny a nasypte hrnek moučkového cukru. Zamíchejte a přidejte druhý hrnek cukru a vanilku.
Polevu dobře promíchejte a nalijte na hotový moučník.
Mohlo by vás zajímat:
jablka rychlé recepty skořice sladké recepty snadné recepty vanilka Dezerty
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře