Neodolatelně křupavé mozzarelové tyčinky

Velmi snadný, rychlý a neuvěřitelně dobrý recept. Zcela vážně vás varujeme: Pozor na závislost 🙂 Tyto tyčinky jsou úžasně křupavé a mají plnou bylinkovo-sýrovou vůni. Uvnitř jsou zcela krémové. Láska prochází žaludkem? Tady obchází nadvakrát!

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • Mozarella. Pravděpodobně neseženete přímo tyčinky, jelikož tento recept pochází ze zámoří. My si zkrátka koupíme klasickou mozarellu a tu so nakrájíme na tyčinky o průměru cca 1 cm.
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 lžičky parmezánu
  • petrželová nať
  • oregano
  • bazalka
  • mletá paprika

Postup

1

Mozzarelu je ideální před obalováním dát tak na půl hodiny do mrazáku.

2

Jako když obalujeme řízky, si rozdělíme do třech misek nebo hlubokých talířů: Mouku, vejce a nakonec směs ze strouhanky, parmezánu, oregána, petržele, a mleté papriky.

3

Zamrazenou mozzarelu obalíme nejprve v mouce, poté vajíčku a nakonec ve strouhance. Stejně jako u přípravy řízků. Mozarellu takto obalíme dvakrát, či třikrát, aby byla krusta silná a sýr nevytekl.

4

Obalené tyčinky vyskládáme na plech potřený trochou olivového oleje. Pečeme na 200 stupňů pod dobu 5 minut, poté otočíme a pečeme dalších 5 minut z druhé strany.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné tyčinky z melounu pro letní osvěžení

Super snadný koláč v zavařovací sklenici

Vepřové na houbách

Jednoduchý meruňkový koláč s pudinkovým krémem

Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Vývar s pohankovou jíškou

Veganská brokolice zapečená v palačinkovém těstě

Briam – zelenina pečená na grécky spósob

Vláčný čokoládový dort s pivem a krémem s příchutí Bailey’s

Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou