Kávový koláč s pekanovými ořechy

Káva, pekanové ořechy a skořice... božská kombinace. :)

LP Angel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 120 g pekanových ořechů
  • 1 ½ lžičky skořice
  • 50 g moučkového cukru
  • 150 g třtinového cukru
  • 150 g másla
  • 4 žloutky
  • 150 g zakysané smetany
  • 3 lžíce velmi jemné mleté kávy
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • ½ lžičky jedlé sody

Postup

1

Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme se skořicí, třtinovým cukrem a 25 g moučkového cukru – můžeme vše rozmixovat.

2

Zbylý cukr a máslo utřeme do pěny a přimícháme žloutky a zakysanou smetanu.

3

Kávu, mouku s kypřícím práškem a jedlou sodou prosejeme a po částech vmícháme do krémové směsi.

4

Formu vymažeme máslem (20 cm průměr). Vlijeme polovinu těsta, posypeme částí ořechové směsi a zalijeme druhou polovinou. Posypeme zbytkem směsi a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě 180 stupňů.

Poznámka

https://lp-angel-life.blogspot.cz

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové nudličky s cuketou

Müsli tyčinky se švestkami a mákem

Dukátové buchtičky s domácím vanilkovým krémem

Jednoduchý mrkvový salát

Kokosové mléko za pár korun

Čirokový koláč s mákem a povidly

Křupavý čokoládový dort bez mouky (+ Videorecept)

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Čokoládové muffiny

Italský koktejl

Robi burgery v žitné bulce

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny