Slaná květáková roláda s mozzarellou

Žádná mouka, žádné zbytečné kalorie. Nahradit klasické těsto květákem je naprosto geniální nápad. Pokud potřebujete rychle a zdravě uvařit, je tato roláda skvělou volbou.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1 květák
  • 1 vejce
  • 50 g mozzarelly
  • půl lžičky soli
  • lžička oregana
  • špetka pepře

Náplň

  • 6 lžic rajčatového pyré
  • 100 g mozzarelly
  • 150 g šunky
  • 1 klobása
  • 100 g strouhaného sýra (gouda nebo parmezán)
  • oregano a další koření podle chuti

Postup

1

Květák připravíte 2 způsoby. Ten rychlý je: Květák zmrazte a poté nastrouhejte. Pomalejší je: Do hrnce dejte vařit osolenou vodu. Čerstvý květák omyjte, nakrájejte na malé kousky a za pomoci kuchyňského robotu nebo nožem je rozsekejte na drobky. Ty nasypte do vařící vody a 4 minuty povařte. Květák poté sceďte v sítku a nechte odkapat. Za pomocí lžíce vymačkejte z květáku v sítku přebytečnou vodu.

2

Předehřejte troubu na 220 stupňů. Připravený květák ještě osušte utěrkou, a vsypte do velké mísy. Přidejte vejce a nastrouhanou mozzarellu a vše důkladně promíchejte. Květákové těsto naneste na plech vyložený pečicím papírem, posypte pepřem a oreganem a pečte deset minut.

3

Upečené těsto nechte na pečícím papíře, ale sundejte ho z plechu. Počkejte, dokud nevychladne.

4

Na vychladlé těsto naneste rajčatové pyré, šunku, klobásu, mozzarellu a posypte kořením. Za pomoci pečicího papíru těsto srolujte.

5

Roládu posypte strouhaným sýrem a dejte na dalších 12 minut do trouby. Podávejte horké.

Poznámka

Čím kvalitnější suroviny použijete, tím bude výsledná roláda chutnější.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ježci s lískovým oříškem

Domácí lučina ze 3 surovin

Na jazyku rozplývající se rychlé vanilkové cukroví s cukrovou polevou

Vanilkové kostky s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem

Koriandrová polévka

Domácí kečup

Jáhlový vanilkový dort s krémem z hrašky

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Citronový koláč s ricottou a olivovým olejem

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Pečené kuře s mrkví a brambory

Melounové nealko mojito