Madlenky

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g kokosového cukru – nebo jiné sladidlo dle chuti
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 100 g celozrnné hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce mletých mandlí

Postup

1

Rozpusťte máslo a nechte jej vychladnout, aby nebylo příliš horké.

2

Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte citronovou kůru.

3

Nakonec střídavě přidávejte mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi a vlažné máslo.

4

Těsto nechte 20 minut odpočinout.

5

Mezitím důkladně vymažte cca 50 formiček máslem.

6

Poté těsto po lžičkách dávejte do formiček, ať jsou téměř plné, ale nepřevyšují okraje, mohly by vytéct.

7

Pečte cca 10 minut při 180 °C do zezlátnutí.

8

Po upečení můžete z formiček ihned vyklopit, jde to velmi lehce, pokud jste dobře vymazali.

9

Hotové madlenky můžete posypat například sušeným mlékem, kakaem či skořicí.

10

Nejlepší jsou čerstvé a ještě teplé, vydrží však lahodné několik dnů.

Poznámka

Cca 45 kusů.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový quiche

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Celozrnné lívance s karobem

Pampelišková zmrzlina

Návod na jednoduchý narozeninový včelí dort

Smetanová lučina

Slávky na víně

Video: Mramorované brownies se svěžím krémovým sýrem ochuceným pomerančem

Pečený tvarohový koláč

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc

Video: Křupavé mozzarellové tyčinky se špenátem

Bezlepkové ořechové košíčky s mascrapone a malinami