Burákové máslo – peanut butter

Burákové máslo – peanut butter. Zamilovala jsem se do něj ve Státech. Do másla i do Kuby, ale o Kubovi tenhle článek nebude :D. Zpátky k máslu. Američani ho používají všude. Mají spoustu variant burákového másla, dají si ho na bagel (jejich populární pečivo) jak s Cream cheesem, marmeládou, tak se slaninou. Občas jsem nad těma kombinacema žasla…ale proč né, když jim to chutná :). Já si ho dávala vždycky k snídani s marmeládou a zapíjela zeleným čajem. Ano, sladká bomba, obrovský přísun sacharidů…ale co, když mi to chutnalo

Jitka Zapletalová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrníčky arašídů
  • 5 lžiček (nejlépe kvalitního oříškového) oleje (já použila olej z vlašských ořechů, můžete použít klidně jiný)
  • špetka soli

Postup

1

Arašídy si nejdřív šoupneme do trouby, ať nám zavoní a dostanou lepší chuť. Plech si vyložte pečícím papírem a dejte do je do trouby na cca 10 minut (po 5 minutách s nimi hýbněte, ať se otočí a nepřipečou se) na 180 stupňů.

2

Teď je potřebujeme rozmixovat/rozsekat či rozemlít. Nebo jak to nazvat…? Já je nejdřív vložila do „sekáčku“ (ještě teplé nejlíp) a potom, co byly na malé kousky jsem je rozmixovala tyčovým mixérem do konzistence, kterou vidíte na obrázku. V průběhu mixování přidejte olej a špetku soli.

3

Máslo je hotové. Podle chuti se dá přidat kakao, skořice a jiné dobroty :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokodortík s krémem z avokáda a banánu

Video: Jablečný cheesecake s ovesnou drobenkou

Avokádové guacamole

Bezlepková pizza z květáku s medvědím česnekem

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Lasagne s boloňskou omáčkou

Dýňová smetanová polévka s kari

Ředkvičková pomazánka

Domácí čokoládové pralinky s kávovým likérem a smetanou

Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru

Chia pudink – jednoduchá snídaně pro chronicky nestíhavé

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli