Květák pečený vcelku v pikantní jogurtové marinádě
Minimum kalorií, fantastická chuť a velmi rychlé a snadné na přípravu. Tento recept na květák pečený při vysoké teplotě s pikantní jogurtovou marinádou je zdravou (nejen) vegetariánskou fitness večeří :).

Ingredience na 6 porcí
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 hlava předvařeného květáku
- 1 a 1/2 hrnku řeckého jogurtu (můžete nahradit obyčejným bílým jogurtem)
- šťáva a kůra z 1 limetky (můžete nahradit citronem)
- 2 lžíce chilli
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce sušeného česneku (můžete nahradit čerstvým třeným)
- 1 lžička kari
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Dejte předehřát troubu na 200 °C. Pečicí plech nebo formu lehce vymažte rostlinným olejem a dejte bokem.
Květák zbavte zelených listů a dřevnatého stonku, omyjte ho a dejte krátce povařit.
Ve středně velké míse smíchejte jogurt, kůru a šťávu z limetky, chilli, kmín, česnek, kari, sůl a pepř.
Dejte květák do mísy a štětcem nebo rukama ho potřete ze všech stran jogurtovou marinádou.
Položte květák na připravený plech a v předehřáté troubě pečte 30 – 40 minut, až je povrch suchý a lehce opečený a hnědý. Z marinády se stane kůrka na povrchu květáku.
Nechte květák 10 minut vychladnout. Servírujte nakrájený na výřezy (jako koláč). Podávejte nejlépe se zeleným salátem
Mohlo by vás zajímat:
chilli jogurt kari marináda Recepty s květákem řecký jogurt zelenina Vegetariánské
Zdroj: www.purewow.com