Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou
Kakaové sušenky, co se rozpadají na jazyku. Jejich chuť zvláčňuje máslový krém a ozdobná poleva.

Ingredience
Na těsto
- 300 g tuhého másla
- 400 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 2 vaječné žloutky
- 5 lžic holandského kakaa
- pár kapek vanilkového extraktu (vyzkoušejte domácí) – můžete nahradit vanilkovým cukrem
Na krém
- 6 vajec
- 300 g cukru krystal
- 200 g másla
- 3 sáčky vanilkového cukru nebo pár kapek vanilkového extraktu
Na polevu
- 200 g čokolády (hořká nebo mléčná)
- 1 lžíce mléka
- 2 lžíce oleje
Postup
V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kakao, žloutky a vanilkový extrakt. Máslo nastrouhejte nahrubo na struhadle a důkladně promíchejte. Vypracujte hladké těsto a odložte ho na 30 minut do lednice. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
Dejte předehřát troubu na 200 °C. Posypejte moukou pracovní desku a rozválejte na ní těsto. Vzniknout by měl tenký plát. Vykrájejte z něj kolečka a pokládejte je na pečicí papír.
Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 15 minut. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Nyní si připravte krém. Vyšlehejte vajíčka a cukr do pěny. Pomůže vám, když budete šlehat nad párou. V tom případě poté nechte pěnu chvíli vychladnout.
V jiné nádobě vyšlehejte pomocí mixeru máslo do pěny. Postupně do něj přidávejte vaječnou hmotu a vyšlehejte nadýchaný krém.
Krémem potřete jednu stranu sušenky a druhou sušenku přiklopte, budou tak slepené krémem (viz obrázek).
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, vmíchejte mléko a olej. Polevou potřete vrch slepených sušenek. Až čokoláda trochu vychladne, můžete sušenky ozdobit zbylým krémem pomocí zdobicího sáčku .
Mohlo by vás zajímat:
kakao poleva sušenky Dezerty
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře