Promíchejte sojovou a mirin omáčku se zázvorem a směs přelijte do sáčku se zipem. Vložte do sáčku kuře, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete a nechte maso 8–12 hodin uležet. Občas sáček protřepejte a otočte. (Samozřejmě můžete použít obyčejnou mísu zakrytou fólií a maso občas promíchat.)
Nechte z kuřete okapat přebytečnou marinádu. Tu přelijte do menšího kastrolu a vařte, dokud se nezredukuje.
Rozehřejte si pánev na grilování na středním plamenu. Naklaďte kuřecí řízky na pánev. Pokud máte řízky s kůží, poklaďte je do pánve kůží dolu. (Pokud se nevejdou, vařte je ve více dávkách).
Opečte řízky z každé strany 2–3 minuty, poté je zakryjte a duste 6 minut.
Otočte řízky, opět přikryjte a duste dalších 6 minut.
Potřete řízky zredukovanou marinádou a ještě je opečte z každé strany další 3 minuty.
Nechte hotové řízky 2–3 minut odležet a poté je nakrájejte na plátky.
V tomto receptu se používají stehenní řízky. Použít můžete i prsní, ale v tom případě dejte pozor, aby se maso příliš nevysušilo. Skvělé je použít i křidýlka.