Kuře teriyaki

Můj nejoblíbenější recept na sladkokyselé kuře. Kombinace zázvoru a kuřete je naprosto fantastická.

kucharalbert@foodclub.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 900 g kuřecích stehenních řízků
  • 5 cm velký kus zázvoru oloupaný a nasekaný
  • 125 ml sojové omáčky
  • 125 ml omáčky mirin

Postup

1

Promíchejte sojovou a mirin omáčku se zázvorem a směs přelijte do sáčku se zipem. Vložte do sáčku kuře, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete a nechte maso 8–12 hodin uležet. Občas sáček protřepejte a otočte. (Samozřejmě můžete použít obyčejnou mísu zakrytou fólií a maso občas promíchat.)

2

Nechte z kuřete okapat přebytečnou marinádu. Tu přelijte do menšího kastrolu a vařte, dokud se nezredukuje.

3

Rozehřejte si pánev na grilování na středním plamenu. Naklaďte kuřecí řízky na pánev. Pokud máte řízky s kůží, poklaďte je do pánve kůží dolu. (Pokud se nevejdou, vařte je ve více dávkách).

4

Opečte řízky z každé strany 2–3 minuty, poté je zakryjte a duste 6 minut.

5

Otočte řízky, opět přikryjte a duste dalších 6 minut.

6

Potřete řízky zredukovanou marinádou a ještě je opečte z každé strany další 3 minuty.

7

Nechte hotové řízky 2–3 minut odležet a poté je nakrájejte na plátky.

Poznámka

V tomto receptu se používají stehenní řízky. Použít můžete i prsní, ale v tom případě dejte pozor, aby se maso příliš nevysušilo. Skvělé je použít i křidýlka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Flowers and butterflies cake

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Špagety s tuňákem a cizrnou

Lehký čokoládovo jahodový dort

Kesu – paradajkova natierka

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

„Triple chocolate mousse“ – nadýchaný dortík s třemi druhy čokolády

Beránek co má koule

Čokoládovo-karamelový koláč

VIDEORECEPT: Toast z pánve

Zeleninový krém s vůní uzeného

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem