Pohankový tatarák
Já a tatarák? No proč ne, tenhle je totiž z pohanky. Doma všichni vyvalili oči, když jsem oznámila, že budu k večeři dělat tatarák, ale odhalili mě až ve chvíli, kdy ho ochutnali. Jde v podstatě o pohankovou pomazánku, která skutečně vypadá jako tatarák a vlastně v ní najdete téměř to samé, co v opravdovém tataráku, jen je místo masa pohanka a neobsahuje žloutek. No a s česnekovými topinkami je samozřejmě nejlepšíííí!
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Suroviny:
- 150 g pohanky
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hořčice
- 1 cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- pepř
Postup
1
Pohanku si alespoň na hodinu namočíme. Poté vodu vyměníme za čerstvou, osolíme a dáme vařit na cca 15 - 20 minut. Až je pohanka měkká, slijeme přebytečnou vodu a necháme pohanku vychladnout.
2
Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a na pánvičce ji s trochou oleje necháme zezlátnout. (Pokud chcete, můžete do tataráku přidat cibuli i syrovou, já té syrové ale moc neholduji, takže jak kdo má rád).
3
Do vychladlé pohanky zamícháme připravenou cibuli, protlak, hořčici, mletou papriku, mletý kmín a nakonec osolíme a opepříme.
4
Podávejte s pořádně očesnekovanými topinkami.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}