Pohankový tatarák

Já a tatarák? No proč ne, tenhle je totiž z pohanky. Doma všichni vyvalili oči, když jsem oznámila, že budu k večeři dělat tatarák, ale odhalili mě až ve chvíli, kdy ho ochutnali. Jde v podstatě o pohankovou pomazánku, která skutečně vypadá jako tatarák a vlastně v ní najdete téměř to samé, co v opravdovém tataráku, jen je místo masa pohanka a neobsahuje žloutek. No a s česnekovými topinkami je samozřejmě nejlepšíííí!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • 150 g pohanky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Pohanku si alespoň na hodinu namočíme. Poté vodu vyměníme za čerstvou, osolíme a dáme vařit na cca 15 - 20 minut. Až je pohanka měkká, slijeme přebytečnou vodu a necháme pohanku vychladnout.

2

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a na pánvičce ji s trochou oleje necháme zezlátnout. (Pokud chcete, můžete do tataráku přidat cibuli i syrovou, já té syrové ale moc neholduji, takže jak kdo má rád).

3

Do vychladlé pohanky zamícháme připravenou cibuli, protlak, hořčici, mletou papriku, mletý kmín a nakonec osolíme a opepříme.

4

Podávejte s pořádně očesnekovanými topinkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness makovo-tvarohový zákusok

Tacos s cizrnovým falafelem

Ovseno-kokosové sušienky

Špagety s brokolicí a s nivou

Nepečené snídaňové tyčinky ze 4 ingrediencí

Mrkvánky

Afrika řezy ze špaldové mouky

Obrácený jablečný koláč, po kterém se jen zapráší

Cuketové rolky s náplní ze sýra a sušených rajčat

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Tradiční buřtguláš