Pohankový tatarák

Já a tatarák? No proč ne, tenhle je totiž z pohanky. Doma všichni vyvalili oči, když jsem oznámila, že budu k večeři dělat tatarák, ale odhalili mě až ve chvíli, kdy ho ochutnali. Jde v podstatě o pohankovou pomazánku, která skutečně vypadá jako tatarák a vlastně v ní najdete téměř to samé, co v opravdovém tataráku, jen je místo masa pohanka a neobsahuje žloutek. No a s česnekovými topinkami je samozřejmě nejlepšíííí!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • 150 g pohanky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Pohanku si alespoň na hodinu namočíme. Poté vodu vyměníme za čerstvou, osolíme a dáme vařit na cca 15 - 20 minut. Až je pohanka měkká, slijeme přebytečnou vodu a necháme pohanku vychladnout.

2

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a na pánvičce ji s trochou oleje necháme zezlátnout. (Pokud chcete, můžete do tataráku přidat cibuli i syrovou, já té syrové ale moc neholduji, takže jak kdo má rád).

3

Do vychladlé pohanky zamícháme připravenou cibuli, protlak, hořčici, mletou papriku, mletý kmín a nakonec osolíme a opepříme.

4

Podávejte s pořádně očesnekovanými topinkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky

Vláčný banánový chlébíček s vanilkovým krémem a skořicí

Piňa colada

Grilované květákové placky s parmezánem a cheddarem

Jemný mrkvový dort s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

Indický eintopf

Ranná chia vzpruha

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem

Sušená rajčata

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Cuketový koláč