Nevšední sladko-slaný jahodový dezert s preclíkovým korpusem

Sladko-slaná chuť dezertů je v poslední době velice populární a s rostoucími jahodami je tento recept téměř nutností. Vyzkoušejte jej a zamilujte se do snoubící se chuti jahod, slaných preclíků a lehkého krému :).
  • doba pečení 10 minut
  • 16-20 porcí

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 hrnky drcených preclíků
  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 3 polévkové lžíce cukru

Náplň

  • 220 g jemného krémového sýra
  • 220 g našlehané šlehačky
  • 1 hrnek cukru

Vrchní vrstva

  • 85 g jahodové želatiny
  • 2 hrnky vařící vody
  • 280 g čerstvých nakrájených jahod na plátky

 

Postup

1

Předehřejte si troubu na 170 °C.

2

Smíchejte dohromady preclíky, cukr a rozpuštěné máslo do jednotné hmoty.

3

Namačkejte na dno vymazaného pekáčku a pečte zhruba 10 minut, dokud nejsou preclíky lehce opečené. Dejte bokem úplně vychladnout.

4

Ve střední míse prošlehejte krémový sýr s cukrem do jemného krému.

5

Smíchejte dohromady se šlehačkou a směsí rovnoměrně potřete preclíkový korpus.

6

Dejte alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

7

Ve velké míse smíchejte želatinu s horkou vodou (nebo dle návodu vámi používané želatiny) a vmíchejte jahody. Nechte 5 minut vychladit a poté rozprostřete rovnoměrně po již vytvořeném korpusu s vrstvou sýra.

8

Minimálně hodinu nechte odležet a vychladit v lednici.

9

Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché prosciutto košíčky s mozzarellou pečené v troubě

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Chili con carne

Celozrnné sušenky s chilli

Bramborové šišky s perníkem a jahodovou pěnou

Roštěnky na houbách

Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou

Tuňáková pomazánka s avokádem

Kapsičky z rýžového papíru

Kuře na citrónech a tymiánu

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Okurková raita s mátou