Nevšední sladko-slaný jahodový dezert s preclíkovým korpusem
Sladko-slaná chuť dezertů je v poslední době velice populární a s rostoucími jahodami je tento recept téměř nutností. Vyzkoušejte jej a zamilujte se do snoubící se chuti jahod, slaných preclíků a lehkého krému :).
- doba pečení 10 minut
- 16-20 porcí

Ingredience
Korpus
- 2 hrnky drcených preclíků
- 3/4 hrnku rozpuštěného másla
- 3 polévkové lžíce cukru
Náplň
- 220 g jemného krémového sýra
- 220 g našlehané šlehačky
- 1 hrnek cukru
Vrchní vrstva
- 85 g jahodové želatiny
- 2 hrnky vařící vody
- 280 g čerstvých nakrájených jahod na plátky
Postup
Předehřejte si troubu na 170 °C.
Smíchejte dohromady preclíky, cukr a rozpuštěné máslo do jednotné hmoty.
Namačkejte na dno vymazaného pekáčku a pečte zhruba 10 minut, dokud nejsou preclíky lehce opečené. Dejte bokem úplně vychladnout.
Ve střední míse prošlehejte krémový sýr s cukrem do jemného krému.
Smíchejte dohromady se šlehačkou a směsí rovnoměrně potřete preclíkový korpus.
Dejte alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
Ve velké míse smíchejte želatinu s horkou vodou (nebo dle návodu vámi používané želatiny) a vmíchejte jahody. Nechte 5 minut vychladit a poté rozprostřete rovnoměrně po již vytvořeném korpusu s vrstvou sýra.
Minimálně hodinu nechte odležet a vychladit v lednici.
Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
jahody krémový sýr máslo šlehačka želatina
Zdroj: sugarapron.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře