Hrášková pomazánka s avokádem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g mraženého špenátu
  • ¼ avokáda (40 g)
  • 20 g baby špenátu
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
  • Pár lístků tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Na doplnění:

  • Čerstvý kozí sýr
  • Semínka

Postup

1

Hrášek vložte do misky a zalijte vroucí vodou. Po 3 minutách sceďte a vložte do ledové vody. Po chvíli sceďte a nechte okapat.

2

Do misky (nebo tubusu k tyčovému mixéru) vložte opraný špenát, avokádo, citronovou šťávu, špetku soli a trochu drceného pepře a promixujte tyčovým mixérem.

3

Do misky přidejte hrášek a jen trochu promixujte, aby zůstala hrubší konzistence (pokud chcete pomazánku jemnou, mixujte déle).
Podle chuti dosolte a dopepřete.

4

Namažte na chléb a posypte například slunečnicovými semínky nebo čerstvým kozím sýrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Placky z cukety a červené řepy

Nepečené vánoční kokosové kuličky téměř bez cukru

Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem

Hrušková pomazánka provoněná perníkem

Hrášková krémová polévka

Květákové pickles

Lívance z podmáslí

Polévka z medvědího česneku s bramborem

Dýňový falafel

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Gobova juha – slovinská houbová polévka