Hoisin vepřové s rýžovými nudlemi

Hoisin vepřové s rýžovými nudlemi

Ingredience na 2 porce

  • 150g rýžových nudlí
  • 2 vepřové plátky (plecko, kotleta, kýta)
  •  1 střední mrkev
  • hrst arašídů
  • jarní cibulka


Marináda

  •   3 lžíce sojové omáčky
  •    3 lžíce vody
  •  2 větší stroužky česneku
  • 1,5 cm zázvoru
  •  3 lžičky arašídového másla
  •  1 lžíce sezamového oleje
  •  1 mrňavá chilli paprička
  • půl limetky
  • 1 lžička rybí/ústřicové omáčky

 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Česnek prolisujte a zázvor nakrájejte nadrobno, smíchejte s ostatními ingrediencemi na marinádu.

2

Vepřové maso nakrájejte na nudličky. Marinujte nejlépe přes noc, nebo alespoň několik hodin.

3

Rozehřejte nepřilnavou pánev. Maso vyjměte z marinády a orestujte, dokud nezhnědne. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemno a přidejte k masu. Vyjměte.

4

Rýžové nudle uvařte dle návodu. Zbylou marinádu zahřejte na pánvi, vyklopte do ní rýžové nudle a promíchejte.

5

Nasekejte jarní cibulku a oříšky.

6

Dejte rýžové nudle na talíř, přidejte maso, posypte cibulkou a ořechy. Zakápněte sezamovým olejem.

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře