fbpx

20 důvodů proč si oblíbit avokádo

Exotické avokádo vás ohromí svou chutí a nadmírou možností, jak jej využít v kuchyni. Díky avokádu bude každá svačinka chuťovou extází i zdravotní bombou. Jestli jste to ještě neudělali, tady je 20 důvodů, proč se do avokáda hned zamilujete.

20 důvodů proč milovat avokádo
  1. Pomocník při všech dietách. Pokud potřebujete pár kilo shodit, určitě se nemusíte bát zakousnout do avokáda, které je při dietách vyhledávaným doplňkem jídelníčku.
  2. Ideální zdroj živin. Přidáním avokáda do jídelníčku zvýšíte jeho nutriční hodnotu – obsahuje až 20% tuků ve formě nenasycených mastných kyselin. Avokádo je taktéž skvělým zdrojem bílkovin.
  3. Avokádo nahradí máslo. Chcete jíst zdravěji? Zkuste nahradit máslo či margarín pastou z avokáda. Chutná skvěle!
  4. Zvýšíte příjem ovoce. Avokádo je skvělou ingrediencí do mnoha jídel. Jeho přidáním zvýšíte svou denní dávku ovoce.
  5. Avokádo snadno seženete po celý rok, jelikož se pěstuje v mnoha tropických a subtropických oblastech. Dnes už jej seženete téměř ve všech obchodech s potravinami.
  6. Všestranný pomocník v kuchyni. Avokádo není pouze ovoce, které si dáte samostatně na snídani. Je skvělou ingrediencí do pomazánek, dipů, pikantních pokrmů, salátů, ale také do sladkých jídel a dezertů.
  7. Nízký obsah cukru. Avokádo je ovoce, které obsahuje velice málo cukru. Proto si jej někteří dokonce pletou se zeleninou.
  8. Skvělá svačinka pro děti. Avokádo je měkké, dobře se drží a je plné zdravých tuků, živin i vlákniny.
  9. Avokádo je plné zdravých tuků. Díky nenasyceným mastným kyselinám je avokádo velice prospěšné pro naše zdraví.
  10. Zlepšuje zrak. Avokádo obsahuje zdravé antioxidanty, které snižují stárnutí zraku.
  11. Avokádo využijete úplně celé. Jednoduše rozřízněte avokádo na polovinu, využijte dužinu a zbytek použijte jako misku. Avokádo můžete naplnit zelím, různorodou směsí nebo třeba vejcem a sýrem.
  12. Podporuje mozkovou aktivitu a vyživuje neurony.
  13. Nahradí tuk při pečení. Vytvořte z avokáda pyré a přidejte do těsta. Nebudete už potřebovat žádný další tuk!
  14. Zvýrazňuje chutě pokrmů. Pokud chcete pokrm vylepšit či zvýraznit chutě, zkuste přidat trochu avokáda.
  15. Snižuje obsah cholesterolu v krvi.
  16. Obsahuje živiny, které jsou potřebné pro zdraví v těhotenství. Avokádo obsahuje železo, vitamín E, skupiny vitamínu B i dostatek vlákniny.
  17. Obsahují více draslíku než banány.
  18. Zažene hlad. Pokud potřebujete rychlou zdravou svačinku k zahnání hladu, sáhněte po avokádu.
  19. Univerzální potravina. Existuje snad milion způsobů, jak si avokádo připravit. Můžete si ho dát syrové, v koktejlu, pomazánce, nebo třeba pečené s masem.
  20. Z avokáda je snad nejlepší domácí zmrzlina :). Smíchejte 1/2 avokáda, lžičku limetkové šťávy, 2 lžičky javorového sirupu a 1 šálek mléka a nechte zamrazit.

Mohlo by vás zajímat:
avokádo Bez laktózy Bezlepkové Fitness a zdravé Omáčky a ochucovadla Paleo Předkrmy Přílohy Pro diabetiky Saláty Snídaně a svačiny Veganské Vegetariánské Vitariánské (Raw)

Zdroj: foodmatters.tv

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře