Hmyzáci

Univerzální těsto, které můžete použít na muffiny, brumíky nebo do formy, kterou máte. Těsto mi vyšlo na 6 kusů hmyzáků a 4 muffiny.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
  • 40 g jemných ovesných vloček (můžete si trochu posekat ty hrubé, popř. jemné se dají koupit ve zdravíčku, Lidlu, Kauflandu,..)
  • 70 g špaldové mouky

Postup

1
Ušleháme si vejce s cukrem, poté přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
2
Přimícháme i ostatní ingredience a přendáme do formiček.
3
Pekla jsem na cca 190 stupnů asi 20-25 minut (záleží dle toho, co pečete, kolik je ve frmě těsta, tito hmyzáci jsou celkem dost vysocí, ale brumíkové formě bude třeba stačit méně)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Zapečené jáhly se zelím a uzeným tofu

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Slávky na víně

Grilované tofu s shiitake houbami

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Variace na salát caesar

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Kokosovo-jahodová tapioca s bazalkou

Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Carpaccio di bresaola