Hmyzáci

Univerzální těsto, které můžete použít na muffiny, brumíky nebo do formy, kterou máte. Těsto mi vyšlo na 6 kusů hmyzáků a 4 muffiny.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
  • 40 g jemných ovesných vloček (můžete si trochu posekat ty hrubé, popř. jemné se dají koupit ve zdravíčku, Lidlu, Kauflandu,..)
  • 70 g špaldové mouky

Postup

1
Ušleháme si vejce s cukrem, poté přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
2
Přimícháme i ostatní ingredience a přendáme do formiček.
3
Pekla jsem na cca 190 stupnů asi 20-25 minut (záleží dle toho, co pečete, kolik je ve frmě těsta, tito hmyzáci jsou celkem dost vysocí, ale brumíkové formě bude třeba stačit méně)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem

Okurkové rolky na oslavu

Jáhlový salát s amarantem a pečenou zeleninou

Prima celozrnné jednohubky nejen na dětskou party

Křehká kořeněná růžičková kapusta pečená v troubě

Slaný mugcake

Pečené marinované kukuřice

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Banánový ovesný koláč

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Osvěžující okurkový sorbet jen ze 3 surovin