Roztomilí sušenkoví sněhuláčci

Na sníh si asi ještě chvíli počkáme. Prozatím jsme pro vás našli jeden milý recept na jednoduché sušenkové sněhuláčky. Postavte si jednoho už teď 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky hladké mouky

Poleva

  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • potravinářská braviva na ozdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C.

2

Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukry do pěny. Přidejte kypřící prášek, sůl a zamíchejte.

3

Přidejte vejce, mléko a vanilku. Naposled přidejte mouku.

4

Z těsta tvarujte kuličky o přibližném průměru 2 cm a vkládejte je plech vždy dva vedle sebe. Do každé kuličky udělejte palcem dolík.

5

Pečte 7 až 9 minut nebo dokud okraje sušenek lehce nezhnědnou. Poté nechte vychladnout.

6

Mezitím si připravte polevu. Smíchejte všechny ingredience a vzniklou polevou naplňte dolíky v sušenkách.

7

Nechte několik hodin zachnout a poté přimalujte sněhulákovi obličej pomocí potravinářských barev.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnovo-sýrové placičky

Čokoládový koláč z červené řepy

Sušenky z ovesných vloček s dia marmeládou

Zdravé veganské batátové brownies

Nepečené vánoční kokosové kuličky téměř bez cukru

Domácí meduňkový sirup

Kuře s brusinkami, ořechy a hermelínem

Frittata s ledovým salátem

Kaštanový koláč s krémem

Domácí Míša s Nutellou

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Zdravý hrnečkový koláč s kakaem a jablíčkem