
Zelenina
Cizrna
Tahini omáčka (volitelné)
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj brambory a cibuli. Lehce pokapejte olejem a ujistěte se, že je vše slupkou dolů.
Pečte přibližně 10 minut, poté vyndejte z trouby, otočte brambory a přidejte brokolici taktéž pokapanou trochou oleje. Okořeňte solí a pepřem a nechte péct dalších 8 až 10 minut. Poté přidejte kapustu, pokapanou trochou oleje a okořeněnou solí a pepřem. Pečte dalších 4 až 5 minut a poté již dejte bokem.
Rozehřejte větší tlustostěnnou pánev se lžící oleje, v misce smíchejte cizrnu s kořením a vše vysypte na pánev. Za stálého míchání restujte cizrnu přibližně 10 minut dohněda.
Na omáčku smíchejte tahini, javorový sirup a citrónovou šťávu. Vlijte trochu horké vody, aby se omáčka dala dobře servírovat.
Nakrájejte brambory na menší plátky, vložte do misky společně se zeleninou a cizrnou s omáčkou.