Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500g vepřových žebírek
- cca 3 rajčata
- 1 vinná želatinka nebo klasická marmeláda
- sklenici dobrého červeného vína
hrst čerstvých žampiónů - sůl, pepř, olivový olej (cca 2 lžíce)
- 1dc zeleninového vývaru
- půl hrsti čerstvého nebo sušeného rozmarýnu
Postup
1
Vepřová žebírka omyjte a nakrájejte na kousky (nevim jak vy, ale u nás v Kauflandu je prodávají v celku, naopak v Itálii už je prodávají jednotlivě každé žebro nakrájené zvlášť, takže jsem si na to trochu nemohla zvyknout). Osolte je, opepřete a vložte na pánev. Zalijte je olivovým olejem a posypte rozmarýnem. Osmahněte je trochu a zalijte vínem, které necháte vypařit.
•jakmile jsou dozlatova opečené, dejte jednotlivá žebra stranou a nejlépe přikryjte alobalem, aby příliš nevystydly
2
V pánvi, kde vám teď zůstala omáčka z masa opečte houby, osolte je trochu a opepřete. Potom je zalijte vývarem, přidejte želatinku a všechno pěkně promíchejte, aby se želatinka rozpustila. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky. Přiklopte pokličkou a nechte cca 10-15 minut dusit dokud vám nevznikne hustá omáčka. Omáčku případně dochuťe, jinak můžete podávat.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}