Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g vepřových žebírek
  • cca 3 rajčata
  • 1 vinná želatinka nebo klasická marmeláda
  • sklenici dobrého červeného vína
    hrst čerstvých žampiónů
  • sůl, pepř, olivový olej (cca 2 lžíce)
  • 1dc zeleninového vývaru
  • půl hrsti čerstvého nebo sušeného rozmarýnu

Postup

1

Vepřová žebírka omyjte a nakrájejte na kousky (nevim jak vy, ale u nás v Kauflandu je prodávají v celku, naopak v Itálii už je prodávají jednotlivě každé žebro nakrájené zvlášť, takže jsem si na to trochu nemohla zvyknout). Osolte je, opepřete a vložte na pánev. Zalijte je olivovým olejem a posypte rozmarýnem. Osmahněte je trochu a zalijte vínem, které necháte vypařit.
•jakmile jsou dozlatova opečené, dejte jednotlivá žebra stranou a nejlépe přikryjte alobalem, aby příliš nevystydly

2

V pánvi, kde vám teď zůstala omáčka z masa opečte houby, osolte je trochu a opepřete. Potom je zalijte vývarem, přidejte želatinku a všechno pěkně promíchejte, aby se želatinka rozpustila. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky. Přiklopte pokličkou a nechte cca 10-15 minut dusit dokud vám nevznikne hustá omáčka. Omáčku případně dochuťe, jinak můžete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domáca pizza

Máslové kuřecí stripsy z trouby

Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Recept na poctivé domácí těstoviny bez speciálního vybavení

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Kuřecí roláda s květákovo-bramborovým pyré

Meruňková marmeláda s pektinem a minimem cukru

Pohankoto s krůtím masem

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Video: Mille Feuille – francouzský dezert s vanilkovým krémem a malinami

Kuřecí kapsa s vejcem a špenátem