Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Ingredience na 2 porce

  • 500g vepřových žebírek
  • cca 3 rajčata
  • 1 vinná želatinka nebo klasická marmeláda
  • sklenici dobrého červeného vína
    hrst čerstvých žampiónů
  • sůl, pepř, olivový olej (cca 2 lžíce)
  • 1dc zeleninového vývaru
  • půl hrsti čerstvého nebo sušeného rozmarýnu

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Vepřová žebírka omyjte a nakrájejte na kousky (nevim jak vy, ale u nás v Kauflandu je prodávají v celku, naopak v Itálii už je prodávají jednotlivě každé žebro nakrájené zvlášť, takže jsem si na to trochu nemohla zvyknout). Osolte je, opepřete a vložte na pánev. Zalijte je olivovým olejem a posypte rozmarýnem. Osmahněte je trochu a zalijte vínem, které necháte vypařit.
•jakmile jsou dozlatova opečené, dejte jednotlivá žebra stranou a nejlépe přikryjte alobalem, aby příliš nevystydly

2

V pánvi, kde vám teď zůstala omáčka z masa opečte houby, osolte je trochu a opepřete. Potom je zalijte vývarem, přidejte želatinku a všechno pěkně promíchejte, aby se želatinka rozpustila. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky. Přiklopte pokličkou a nechte cca 10-15 minut dusit dokud vám nevznikne hustá omáčka. Omáčku případně dochuťe, jinak můžete podávat.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře