Medovo kakaové perníčky

Naše děti sušenky milují a já se přiznám, že já také. Proto se u nás dělají poměrně často. Zkouším různé varianty, příchutě a motivy. Při tvorbě sušenek děti moc rády pomáhají a je o vlastně spojení příjemného s užitečným. Pro tentokrát jsme vybrali kombinaci perníčků s kakaem a medem a sušenky se moc povedly a dětem chutnaly.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80 g medu
  • 1 vejce
  • 50 g povoleného másla
  • 250 g mouky (150 g špaldové typ 630 + 100 g pohankové)
  • 1 lžička prášku do perníku
  • 1 lžička koření medový perník
  • 2 lžičky kakaa (nebo karobu)

Postup

1

Med a vejce vyšleháme šlehačem do pěny cca 5 minut. V druhé míse smícháme mouky, prášek do perníku a koření medový perník, kakao a přidáme do medové směsi. Nakonec vmícháme povolené máslo. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 1 hodinu uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 minut.

2

Skladujeme v nádobě s víkem a pro změknuté přidáme polovinu jablka.

Poznámka

počet porcí: cca 40 kusů (dle velikosti vykrajovátka), počítat s minimálně 1 hodinou na odpočinutí těsta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pudinková žemlovka

Brokolicovo špenátová polévka s česnekovými krutony

Křupavé cuketové placičky se sýrem Feta

Dýňová polévka

Jogurtové muffiny s borůvkami

Vláčné cuketové placičky s petrželí a česnekem

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Hurmašice plněné vlašskými ořechy a čokoládou

Lahodný puding z avokáda – dietní a bez vaření

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Letní závitky Goi cuón