Malinovo – pomerančovo – pistáciový koláč s ricottou

Tento koláč kombinuje svěží chuť malin, jemný nádech pomeranče a křupavé pistácie, vše zabaleno do lahodné ricottové směsi. Ideální volba pro letní odpoledne nebo jako sladká tečka po večeři.

Karolína

Autor

ricottovy kolac
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Tento koláč kombinuje svěží chuť malin, jemný nádech pomeranče a křupavé pistácie, vše zabaleno do lahodné ricottové směsi. Ideální volba pro letní odpoledne nebo jako sladká tečka po večeři.

Ingredience

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku mouky
  • 1 šálek cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky košer soli
  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 šálku ricotty z plnotučného mléka
  • Kůra z jednoho pomeranče
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička vanilky
  • 1/2 šálku másla, rozpuštěného a zhnědlého
  • 1 šálek malin
  • 1/3 šálku nasekaných pistácií
  • Pomerančové plátky (volitelné)
  • Krystalový cukr (volitelně)

Postup

1

Předehřejte troubu na 175°C. Vyložte 23cm dortovou formu pečícím papírem a postříkejte ji olejem ve spreji.

2
  • Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Odložte stranou.
  • V jiné míse vyšlehejte vejce, ricottu, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a vanilku.
3

Přidejte směs vajec k suchým ingrediencím a míchejte, dokud se nespojí.

4

Přidejte rozpuštěné a zhnědlé máslo a jemně promíchejte.

5

Opatrně vmíchejte maliny, část nechte na ozdobení vrchu koláče.

6

Nalijte těsto do formy a rovnoměrně rozetřete. Navrch položte zbylé maliny, pomerančové plátky, pistácie a posypte krystalovým cukrem.

7

Pečte 50 až 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá.

8

Nechte koláč vychladnout ve formě asi 15 minut, poté vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodový cheesecake

Perník s bebe sušenkami a marmeládou

Recept na citrónové „opičí“ buchty

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Profiteroles au chocolat

Originální sušenkové kornouty se zmrzlinou

Black forest cake

Kynuté buchty

Domácí zmrzlina (sorbet) meloun-kokos