Domácí mandlové máslo
Lákají vás ořechová másla, ale cena už tak lákavá není? Není třeba zoufat, můžete si jedno vyrobit sami doma. 🙂 Mandlové máslo skvěle chutná, hodí se do zmrzlinových pohárů, k ovoci i do palačinek či lívanců. Neobsahuje žádný přidaný cukr a je vhodné pro veganské i vitariánské stravování.

Ingredience na 10 porcí
- 2 šálky mandlí
- výkonný mixer
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Vsypte mandle do mixéru nebo food procesoru a začněte mixovat.
Jednou za čas je potřeba setřít kousky mandlí ze stěn mixéru, aby se vše mixovalo rovnoměrně.
Toto je potřeba opakovat, dokud mandle nezačnou uvolňovat tuk. Poté se směs začne opravdu měnit v hladkou směs připomínající máslo.
Tento proces trvá déle, běžně okolo 20 minut, proto je lepší mixér nechat odpočinout, aby se nepřehřál (platí spíše pro méně výkonné mixéry).
Poznámka
Pro tento recept je potřeba opravdu výkonný mixér, mandle jsou poměrně tvrdé a starší či slabší mixér by se mohl delším provozem přehřát.
Mohlo by vás zajímat:
mandle Bez laktózy Bezlepkové Fitness a zdravé Omáčky a ochucovadla Paleo Pro diabetiky Veganské Vegetariánské Vitariánské (Raw)
Zdroj: maryskitchenlove.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře