Domácí mandlové máslo

Lákají vás ořechová másla, ale cena už tak lákavá není? Není třeba zoufat, můžete si jedno vyrobit sami doma. 🙂 Mandlové máslo skvěle chutná, hodí se do zmrzlinových pohárů, k ovoci i do palačinek či lívanců. Neobsahuje žádný přidaný cukr a je vhodné pro veganské i vitariánské stravování.

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingerdience

  • 2 šálky mandlí
  • výkonný mixer

Ingredience

  • 2 šálky mandlí
  • výkonný mixer

Postup

1

Vsypte mandle do mixéru nebo food procesoru a začněte mixovat.

2

Jednou za čas je potřeba setřít kousky mandlí ze stěn mixéru, aby se vše mixovalo rovnoměrně.

3

Toto je potřeba opakovat, dokud mandle nezačnou uvolňovat tuk. Poté se směs začne opravdu měnit v hladkou směs připomínající máslo.

4

Tento proces trvá déle, běžně okolo 20 minut, proto je lepší mixér nechat odpočinout, aby se nepřehřál (platí spíše pro méně výkonné mixéry).

Poznámka

Pro tento recept je potřeba opravdu výkonný mixér, mandle jsou poměrně tvrdé a starší či slabší mixér by se mohl delším provozem přehřát.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlové lívance

Jablkovo-škoricové osie hniezdíčka z ražnej múky

Zdravý jarní salát s medvědím česnekem a okurkou

Krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Domácí horká čokoláda

Vaječná omeleta s žampiony a zeleninou

Krémové risotto s krevetkami

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Mrkvový raw dort

Kandovaná dýně

Pečený pstruh s citronem a bylinkami