fbpx

Domácí mandlové máslo

Lákají vás ořechová másla, ale cena už tak lákavá není? Není třeba zoufat, můžete si jedno vyrobit sami doma. 🙂 Mandlové máslo skvěle chutná, hodí se do zmrzlinových pohárů, k ovoci i do palačinek či lívanců. Neobsahuje žádný přidaný cukr a je vhodné pro veganské i vitariánské stravování.

Recept na domácí mandlové máslo

Ingredience na 10 porcí

  • 2 šálky mandlí
  • výkonný mixer

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vsypte mandle do mixéru nebo food procesoru a začněte mixovat.

2

Jednou za čas je potřeba setřít kousky mandlí ze stěn mixéru, aby se vše mixovalo rovnoměrně.

3

Toto je potřeba opakovat, dokud mandle nezačnou uvolňovat tuk. Poté se směs začne opravdu měnit v hladkou směs připomínající máslo.

4

Tento proces trvá déle, běžně okolo 20 minut, proto je lepší mixér nechat odpočinout, aby se nepřehřál (platí spíše pro méně výkonné mixéry).

Ingerdience

  • 2 šálky mandlí
  • výkonný mixer

IMG_3041-567x850

Poznámka

Pro tento recept je potřeba opravdu výkonný mixér, mandle jsou poměrně tvrdé a starší či slabší mixér by se mohl delším provozem přehřát.

Mohlo by vás zajímat:
mandle Bez laktózy Bezlepkové Fitness a zdravé Omáčky a ochucovadla Paleo Pro diabetiky Veganské Vegetariánské Vitariánské (Raw)

Zdroj: maryskitchenlove.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře