Jahodový crumble plný zdraví

Ovocný crumble jako prima snídani určitě již znáte. Vylepšila jsem ho o spoustu zdravých surovin, které na chuti nijak neuberou a našemu zdraví jen prospějí. O blahodárném vlivu otrub zejména na naše zažívání jsem psala v receptu na extra zdravé lívanečky, dále jsou v receptu obsažena lněná a chia semínka, o kterých se jako o blahodárných surovinách pro naše zdraví dnes už snad všeobecně ví. Pochutnejte si i vy.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 30 g špaldové celozrnné mouky
  • 20 g jemných ovesných vloček
  • 10 g mletých ovesných otrub
  • 10–15 g rozpuštěného másla
  • 15 g medu
  • 1/2 lžičky chia semínek
  • 1/2 lžičky lněných semínek
  • 10 g vlašských ořechů nahrubo sekaných
  • 120 g mražených jahod (či jiného oblíbeného ovoce)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180–185 °C. V misce smíchjete všechny suroviny kromě jahod do struktury drobenky. Jahody nasypte do zapékací mističky a drobenkovou směsí je celé zasypte.

2

Dejte péct do trouby cca na 30–35 minut.

3

Po upečení vyjměte z trouby a chvíli nechejte vychladnout. Ovoce je dost horké, takže jezte zpočátku opatrně. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Kesu mrkvove kari

Sýr haloumi s ořechovým pestem a dýňovo-čočkovým pyré

Video: Luxusní mrkvový dort bez pečení s vanilkovým kešu krémem

Palačinkový dort s physalis

Zdravý proteinový cizrnový salát s domácí majonézou

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Těstoviny s krémovou avokádovou omáčkou

Staročeské koláče

Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou

Dýňová polévka hokkaido