
Brownies:
Ganache:
Datle namočte. Stačí jím 30 minut v horké vodě pod pokličkou. Datle jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Ne všechny najednou, ale postupně. K datlím nalijte kokosový olej.
Do mixéru jsem dala vlašáky, kakao, špetku soli a vše jsem společně rozmixovala.
Rozmixované datle jsem přidala ke směsi ořechů a kakaa a opět projela tyčákem.
Kdo má foodprocesor, který to utáhne, ten do suché směsi přidává datle od samého začátku.
Hotovou směs vyklopte na menší pekáček. Plech jsem měla menší, aby byly Brownies vyšší: 21x25 cm. Silikonovou stěrkou na hmotu zatlačte a uhlaďte. Stěrku opravdu doporučuji, díky lepivosti se s ní pracuje nejlépe.
Na polevu dejte do misky med, kokosový oleje, vanilkový extrakt a kakao. Vše důkladně zamíchejte a poté vlijte na hotovou směs. Polevu rozetřete a posypte ořechy. U přípravy polevy pořádně míchejte, ať se zapracuje dobře kakao. Mohli by vám tam zůstat takové "hrudky", ale ne tvrdé. Prostě kousky kakaa.
Místo medu můžete použít např. javorový nebo datlový sirup a polevu můžete zasypat také libovolnými ořechy. Já použila vlašáky.
Takto připravené Brownies dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Hotové Brownies krájejte nahřátým nožem.