Dýňové ragú s fazolkami

Letos se mojí mámě podařilo vypěstovat 4 dýně, jmenují se Hokkaidó, Honšú, Kjúšú a Šikoku. Najednou jsme je teď museli sklidit, protože se ochladilo, tak aby nepřešly mrazem. No a jednu z nich, konkrétně Hokkaidó, jsem se rozhodla dnes zpracovat. Měla jsem v plánu klasickou dýňovou polévku, ale nakonec jsem se rozhodla, že dýni nerozmixuji a přidám fazolky a vzniklo mi z toho nádherné a bohaté ragú, o které se musím podělit!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 dýně hokkaidó
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • hrstka zelených fazolek
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • oregáno
  • kokosový olej

Postup

1

Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky (dýně hokkaidó se jako jediná dýně nemusí loupat, slupka během vaření změkne). Očistíme si mrkev a petržel a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, poté si v hrnci rozehřejeme olej a cibuli krátce restujeme. Přidáme nakrájenou dýni a kořenovou zeleninu a dalších 5 minut restujeme.

2

Poté zalijeme vývarem, přidáme oregáno a vaříme asi 45 minut, dokud se dýně téměř nerozpadá. Navíc přirozeně zahustí vývar a vytvoří omáčku. Zhruba 10 minut před koncem vaření přidáme do ragú fazolky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravý vanilkový koktejl se skořicí, zázvorem a kurkumou

Portobello burgry

Pšeničný salát s pikantní mrkvovou omáčkou

Hovězí guláš

Kefírové lívance

Batátovo-avokádové jednohubky

Dýňový falafel

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Losos s pomerančovo-medovou omáčkou a černým sezamem

Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem